Oktay ENSARİ/KAYSERİ, () - TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, TBMM'de dün 4 bakanla ilgili fezlekelerin görüşülmesi sırasında hukuka uygun hareket ettiğini belirterek, "Benim vicdanım rahat. Görevimi yaptım. Benimle ilgili hakaret dolu tweet atan, hakaret ve küfür edenlere, medyada anlamsız yakıştırmalar yapanlara karşı tek tek dava açacağım" dedi.
TBMM  Genel Kurulu'nda dünkü fezleke görüşmelerinde oturumu yöneten ve eleştirilere de hedef olan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, muhalefetin olayı siyasi açıdan ele aldığını, ancak bu görüşmenin hukuki yönden ele alınması gerektiğini söyledi. Sadık Yakut, içinin rahat olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Dünkü oturumdan sonra şahsıma karşı yakıştırmalar, hakaret edenler ve sosyal medyada hakaret içeren mesajlar, tweetler atanlar, medyada anlamsız yakıştırmalarda bulunanlar hakkında, kim ne yazmış ise tek tek dava açacağım. Dünkü görüşmede ele alınan fezlekelerin hukuki boyutu vardır. Elbette siyasi yönü de vardır ama muhalefet partileri olayı siyasi yönden ele aldı. Ama, hukuki açıdan suç işlediği iddia edilen kişilerin yargılanıp, yargılanmayacağına öncelikle TBMM’deki araştırma komisyonu, adı geçenlerin suçlu kabul etmesi halinde, genel kurul yargılanıp, yargılanmayacaklarına karar verecek. Fezlekedeki konular TCK’nın 157. maddesi uyarınca gizlidir. Henüz dava açılmamıştır. Üstelik adı geçen milletvekillerinin yanı sıra, fezlekede 3. şahıslar da vardır. Dünkü görüşmelerden önce görevden ayrılan bakanlar önerge verdi. Sonra da AK Parti, Meclis'te soruşturma açılsın diye önerge verdi. Bir ay içinde Genel Kurul toplanıp komisyon kurulmasına karar verecek. Daha sonra komisyon iki ay çalışacak, süre yetmediği takdirde 2 ay daha ek süre verilecek. Yani 4 aylık bir süre sonrası komisyon çalışmasını bitirerek, Genel Kurul'a konuyu getirecek. Orada genel kurul, yargılanıp, yargılanmayacaklarını kararlaştıracak."
TBMM’nin fezlekeyle ilgili olarak yargılama yolunu kapatmadığını söyleyen Sadık Yakut, "Ben, Meclis'teki oturumda görevimi yaptım ve huzurluyum. Nöbet sırasına gelince, TBMM’deki nöbet sırası Meral hanımdaydı. Ama TBMM Başkanı, içtüzüğün 14. Maddesi uyarınca beni görevlendirdi" dedi.

OE(OE/SS)