TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Yahyalı İlçesi'ni ziyaret etti. Türklerin Anadolu'ya Ağustos ayında ayak bastığını ve yine Türklerin milli mücadeleye Ağustos ayında başladığını, Ak Parti'nin de Ağustos ayında kurulduğunu belirten Yakut, Ağustos ayının kendilerine ve partilerine ugurlu geldiğini ifade ederek, ''Yine bir Ağustos ayında başkanımızı Cumhurbaşkanı seçeceğiz'' dedi.
Yahyalı ilçesinde Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Başkanı Ahmet Büber ve teşkilat mensupları tarafından karşılanan, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile ilçe teşkilat binasında bir araya geldi. Burada teşkilat mensuplarına hitap eden Yakut, Ağustos ayının önemine değinerek, Ağustos ayının Türklerin ayı olduğunu,Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Ağustos'un kenlerine uğur getireceğine inandığını belirterek, şöyle konuştu:
''Türkler Anadolu'ya Ağustos ayında ayak bastı. Yine Türkler, milli mücadeleye Ağustos ayında başladı. Ak Parti de Ağustos ayında kuruldu. O nedenle Ağustos ayı bize ugurlu geliyor. 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimi, sadece bir Cumhurbaşkanlığı seçimi değil. Aynı zamanda bir dönüm noktası olacak. Türk insanının hayat standardının yükseltilmesi anlamında dönüm noktası. Demokratik standartların yükseltilmesi anlamında dönüm noktası, temel hak ve hürriyetlerin de genişletilmesi anlamında bir dönüm noktası olacaktır. Partimiz 2001 Ağustos ayında kuruldu. Dünya ve Türk siyaset tarihinde bir mucizeyi gerçekleştirerek, kuruluşundan bir yıl sonra yüzde 35 ile iktidara geldik. O günden bu tarafa yapılan, 3 genel seçim, 3 mahalli idareler seçiminde , aynı zamanda 2 de referandum da hiç ikinci parti olmadık. 2002'de yüzde 34, 2007'de yüzde 47, 2011'de yüzde 50 oy oranını bulduk. 2004 mahalli idareler seçiminde yüzde 42, 2009 da yüzde 39, son yapılan mahalli idareler seçiminde de yüzde 49 oy oranı ile birinci parti olduk. Türkiye'nin her ilinde, ilçesinde, beldesinde ve köyünde temsil edilen bir parti olduk. Türkiye'nin partisi olduk. Bir bölgenin ve kesimin partisi değil. Bu da Türk siyaset tarihinde bir ilkti. O günden bu tarafa vermiş olduğumuz sözleri yerine getirerek, Türkiye'yi fiziki anlamda değiştirdik ve dönüştürdük. Türklerin Anadolu'ya girişinin bininci yılında da o cihan devleti Türkiye'yi kurmuş olacağız. Biz ve çocuklarımız olmayacak ama bunu torunlarımız gerçekleştirecek. İnsanın hayali olmadan, gerçekler olmaz. Devletlerinde hayali olmadan gerçekler olmaz. Biz hayal ettik. Gerçekleştirdik. Bundan sonrada büyük şeyleri hayal edip, gerçekleştireceğiz. İnşallah büyük bir katılım oranı ve yüksek bir oyla Sayın Başbakan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesini bekliyoruz. Aslında biz Sayın Başbakan'ı Cumhurbaşkanı seçtirmek için pek fazla uğraşmamıza da gerek yok. Şöyle bir üç Cumhurbaşkanı adayına baktığımız zaman, zaten Sayın Başbakan Türkiye'nin her tarafına adım atıp gezmektedir. Bu bir Cumhurbaşkanı seçilme meselesi değil. Türkiye'nin 2023 vizyonunu gerçekleştirmesi, bizim Anadolu'ya gelişimizin bininci yılındaki o süper ülke Türkiye'nin kurulması ile ilgili, hem temel hak ve hürriyetlerin genişletilmesi, hem insanımızın özgürleştirilmesi, hem de Türkiye'deki demokratikleşme hareketinin yerli yerine oturması anlamında çok önemli olduğu için."
Teşkilat ziyaretinin ardından beraberindeki heyetle birlikte, parklardaki yaşlıları, çarşı esnafını ve Yahyalı eski sanayi esnafını ziyaret eden Yakut, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a oy isteyerek, üzerinde Erdoğan yazılı tişört dağıttı.

FOTOĞRAFLI