Durmuş, çevresini aydınlatmak için aday olduğunu belirterek, “HDP Rize’den aday gösterme ihtiyacı gördü. Ben de aday adayı oldum. 1. sıradan aday gösterildim. Türkiye çok kritik bir aşamadan geçiyor. Bu kritik süreçte insanlarımıza dilimiz döndüğünce, kendimizi aydın olarak gördüğümüz için bir mum misali çevremizi aydınlatabilmek için aday oldum” dedi.



"ÇOK SICAK TEPKİLER DE ALIYORUM"
Türkiye’de insanların ötekileştirildiğini ifade eden Durmuş, “Ülkemizde bir ötekileştirme furyası var. Biz diyoruz ki insanlarımızı ötekileştirmeyelim. Eğer ötekileştirirsek, Ortadoğu’da olanları görüyoruz. Aynı şeyleri yaşarsak bu ülkenin evlatlarına yazık olur. Bin çiçek şeklinde birbirimizi kabul edelim. Biz bunu istiyoruz” diye konuştu.
Durmuş, yaşadığı saldırı ve aday adaylığı sürecinde dost ve arkadaşlarının kendisinden uzaklaştığına da dikkat çekerek, “Çok sıcak tepkiler de alıyorum. Ancak 12 Eylül sonrası cezaevinden çıktığımda insanların yanıma yaklaşırken yaşadıkları tedirginliği şu dönemlerde de görüyorum. Dostlar ve arkadaşlar benimle yakınlaşmaya çekiniyor. Umarım onların bu ürkekliği kısa zamanda sona erer. İnsanların benden uzaklaşmak istemesinden ben de rahatsız oluyorum. Bu seçimlerin de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Rize’de BSP ve ÖDP’nin kurucusu il başkanı olan Durmuş, aynı zamanda Sosyalist Demokrasi Partisi’nin de kurucuları arasında yer alıyor.