Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, ()- İŞÇİ Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i Çankaya'da görmek istediklerini söyledi. Perinçek, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) yanında gözüken ismin cumhurbaşkanlığı seçimini kaybedeceğini öne sürdü. Eskişehir'de İP İl binasını ziyaret eden Doğu Perinçek gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD'nin Suriye'de yenildiğini savunan Doğu Perinçek, "Bölünme süreci Ortadoğu'da bitti. Büyük Ortadoğu projesi iflas etti. Suriye'de Amerika yenildi. Eşbaşkanlar, Tayyip Erdoğan'lar yenildi. Suriye hem Amerika'yı yendi hem de bizim Tayyip Erdoğan'ların o teröristleri destekleyen girişimlerini perişan etti" dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partilerinin aday göstermeyeceğini belirten Doğu Perinçek, milli güçlerin ortak aday belirlemesinin önemli olduğunu söyledi. Perinçek şöyle davam etti: "İşçi Partisi şu anda bir aday göstermiyor. Sebebi; bütün milli güçlerde, bütün cumhuriyet güçleriyle birlikte bir aday saptıyor. Bir aday önermeyeceğiz. Onun için şu anda ortak aday, biz ona 'Milli güçler' diyoruz. Milli güçlerimizin bir ortak aday belirlemesini önemli olduğunu görüyoruz. Tayyip Erdoğan'ları, Abdullah Gül'leri Çankaya'dan indirmek için böyle bir ortak adaya ihtiyaç var. O aday, Atatürk'ün Çankaya'sına yakışan bir kişilik olmalı."  "BÜYÜKERŞEN TÜRKİYE İÇİN BİR GÜVENCE"
Doğu Perinçek, bir gazetecinin cumhurbaşkanı adayları arasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de adının geçtiğini, Büyükerşen'e destek verip vermeyeceklerini sorması üzerine, şöyle dedi:
"Yılmaz Büyükerşen Türkiyemiz'in seçkin, parmakla sayılan değerlerinden birisidir. Büyükerşen, Cumhuriyet devriminin bugün seçkin önderlerindendir. Benim de çok değerli bir dostumdur. Çok nitelikli bir insandır, hayatı başarılarla doludur. Etrafında bir beraberlik oluşursa bu Türkiye için iyi olur. Bu beraberlik oluştuğu zaman elbette ki Yılmaz Büyükerşen hocamızı Çankaya'da görmek isteriz. Onun kişiliği Çankaya'da Türkiye için bir güvencedir." 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son zamanlarda BDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde anahtar parti olduğunu söylediğini ifade eden Doğu Perinçek, bunun doğru olmadığını savundu. BDP'nin yanında gözükenin cumhurbaşkanlığı seçimini kaybedeceğini öne süren Perinçek şunları kaydetti: "BDP'nin oyunu alanın cumhurbaşkanlığını kazanacağına inanıyorlar. BDP'nin oyunu alan cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeder. Hangi parti cumhurbaşkanlığı seçiminde BDP'nin yanında gözükürse o parti kesinlikle cumhurbaşkanlığı seçimini kaybedecektir. Eğer bunu AK Parti, Tayyip Erdoğan bunu yapar ise, yani 'Seçimde benim yüzde 43'üm var, BDP'nin de şu kadar var, eder yüzde 50' diye düşünürse, hayır etmez yüzde 50. BDP oyunu almaya kalkan bir AK Parti oylarının yarısını kaybeder. Çünkü o zaman bölücülük ile birleşmiş olacak. PKK ile birleşmiş olacak. PKK ile birlikte cumhurbaşkanlığı seçimine giren intihar eder. Aynı saptama Kılıçdaroğlu için de geçerlidir."  Doğu Perinçek, 'Balyoz' davası nedeniyle tutuklu olanların çok yakın zamanda cezaevinden çıkacaklarına inandığını, onları cezaevi önünde davul zurnayla karşılayacaklarını söyledi.
KA(EK/İD) (FOTOĞRAFLI)