FRANSA'nın başkenti Paris'te geçen yıl öldürülen 3 kadın PKK'lı, Diyarbakır'da düzenlenen törenle anıldı. BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak, anma töreninde yaptığı konuşmada Türkiye, Fransa ve Avrupa'nın, katillerin bulunması için üzerlerine düşen sorumluluğu yeterince yerine getirmediğini söyledi. 
Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde suikast sonucu öldürülen 3 Kürt kadın siyasetçi Leyla Şaylemez, Sakine Cansız ve Fidan Doğan, Diyarbakır'daki Ceren Kadın Derneği'nde düzenlenen törenle anıldı. Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından düzenlenen anma törenine BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Bismil İlçe Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu ile çok sayıda kadın katıldı. Kışanak ve konuşmacı kadınların arkasına, Sakine Cansız ve Abdullah Öcalan'ın Bekaa Kampı'nda birlikte çektirdiği dev poster asıldı. 
İlk olarak konuşan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, 3 Kürt kadın siyasetçinin 9 Ocak'ta katledildiğini, 1'nci ölüm yıldönümü nedeniyle 1 Ocak'tan beri çeşitli etkinliklerle anma törenleri düzenlediklerini belirterek şöyle dedi:
"9 Ocak Paris katliamının yıldönümü nedeniyle 1 Ocak'tan beri her gün, farklı il ve ilçelerde, farklı eylem ve etkinliklerle Paris katliamını kınıyoruz. Bu katliamda yaşamını yitiren 3 Kürt kadın devrimci ve siyasetçiyi saygıyla, minnetle anıyoruz. Bu anma törenleri 9 Ocağ'a kadar devam edecek. 9 Ocak'ta da burada Amed'de büyük bir yürüyüşle, bu katliamı protesto edeceğiz."
Katliamın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, Avrupa başta olmak üzere Fransa ve Türkiye'nin, katillerin bulunması açısından üzerine düşen sorumluluğu yeterince yerine getirmediğini öne süren Kışanak, "Özellikle Türkiye, pratiğiyle bu cinayetlerin üzerinin örtülmesi için derin bir sessizlik içerisindedir. Onlar sessizlik içerisinde kalabilirler, ama biz sesimizi yükselteceğiz" diye konuştu.
DÖKH sözcüsü Pelin Yılmaz'ın yaptığı konuşmanın ardından anma töreni, basına kapalı olarak devam etti.