Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - HAK ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, muhalefet partilerine seslenerek meclisi boykot çağrısı yaptı. Pamukoğlu, "Bu kadar aleni, ortaya dökülmüş hırsızlık ve yolsuzluktan sonra yapacakları tek şey var, meclisi boykot edeceksiniz. İstifa edin demiyorum, bunu yapamazlar da boykot edin diyorum ama onu da yapmıyorlar" dedi.
HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Antalya'da düzenlediği basın toplantısında, son dönemde ortaya çıkan tapelerin yenilerinin gündeme geleceğini söyledi.
Pamukoğlu, "Bu tapeler ve benzeri şeyler daha çok çıkacak. Başka şeyler de çıkacak. Bekleyin. Bundan 5-6 ay önce bir televizyonda programım vardı, daha ortada hiçbir şey yoktu. Program yapana söyledim, 'Bir gece ve sabah uyandırıldığınızda öyle bir şeyle karşılaşacaksınız ki ondan sonrası çorap söküğü gibi gelecek'. Şu anda Batı içinde Avrupa ve Amerika da var, bunun ipini kesti. Gidecek, debeleniyor. Denizden karaya çıkan bir balık bile bu kadar debelenemez. Yok böyle bir şey" dedi.
MECLİSİ BOYKOT
Türkiye'de gelecek süreçte 3 önemli seçim gerçekleştirileceğini ifade eden Pamukoğlu, "Bu üçü bu toprakta yaşayan 7'den 70'e herkesin yazgısı olacak. Ama şunu çok iyi biliyorum. Bu işler çok kolay, pratik, lafla çözülebilecek şeyler değil. Mevcut düzen partilerinin bu işin üstesinden geleceğine inanmıyorum. Havaya atılan boş yumruklardan başka bir şey yok. Bu böyle olmaz. Bu kadar aleni, ortaya dökülmüş hırsızlık ve yolsuzluktan sonra yapacakları tek şey var, meclisi boykot edeceksiniz. İstifa edin demiyorum, bunu yapamazlar da boykot edin diyorum ama onu da yapmıyorlar. Kayıkçı kavgası. Sonuçta bir şey değişiyor mu? Hiçbir şey değişmiyor" diye konuştu.
'YÜRÜTME İŞİNİ İYİ BİLİYORLAR'
Konuşmasında iktidar ve muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulunan HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu, şöyle devam etti:
"Bunların hepsi 80-90 yıllık, 40-50 yıllık partiler değil mi? Mecliste oldukları gibi hükümetin de bir parçası oldular, bağımsız olarak hükümet olamasalar da. 2002'de bir parti geldi, parti falan değil o. Her yerde, her dala konmuş kuşların bir yerde sürüyü temsil etmesi gibi. Bir şirket bunlar. Zaten onun için bu yürütme işini iyi biliyorlar. Hükümetin başındaki en iyi yürütüyor, içindekiler de yürütüyor. 2002'de geldi mi, geldi. Siz 70-80 yıllık partisiniz, siz varken geldiler. Yüzde 34 ile nasıl geliyor? Bu neyi gösteriyor; sizin işe yaramadığınızı, sizin bu işleri iyi götüremediğinizi gösteriyor."
'ÖKÜZ ÖLDÜ ORTAKLIK BOZULDU'
Son dönemde ortaya çıkan kasetleri "Öküz öldü ortaklık bozuldu" sözleriyle değerlendiren Pamukoğlu, "Bozulunca benim elimde senin, senin elinde benim açıklarım var. Döküldü, bohça gibi ortaya. Bu çok doğal bir şey. Bu yetmez, cemaatle falan kurtaramazsın bunu. Bunun içinde Avrupası var, Amerikası var, silip süpürecekler. Göreceksiniz" dedi.
Pamukoğlu, seçim çalışmaları kapsamında 2 gün kalacağı Antalya'da çeşitli sivil toplum kuruluşları ve derneklere ziyaretlerde bulunacak.

ÖÖ(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)