HAK ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Bugün, Meclis'teki partilerin başkanlarını o partinin başından al, çıksınlar bizim gibi bir parti kursunlar, eğer arkalarından 100 kişi gelirse ben de buradan yüzerek Kıbrıs'a kadar gideceğim" dedi.
HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Antalya'da partisinin belediye başkan adaylarını tanıttı. Tanıtım toplantısında konuşan Pamukoğlu, Hatay, Antalya, İzmir, Bursa, Sakarya, Ankara ve İstanbul'da partisinin büyükşehir belediye başkan adaylarının belirlendiğini aktardı. Meclisteki partiler dışında halka heyecan veren tek partinin HEPAR olduğunu aktaran Pamukoğlu, mecliste yer alan partileri de "Meclistekiler birer kalıp. Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur" sözleriyle eleştirdi. AK Parti'nin 2002 yılından itibaren oyunu artırdığını belirten Pamukoğlu, uzun yıllar mecliste bulunan partilerin AK Parti'nin önünü bu yıl kesemeyeceğini dile getirdi.
'ARKALARINDAN 100 KİŞİ GELİRSE'
Partisinin kuruluşundan itibaren temel programında değişiklik yaşanmadığını, genel seçimde 25-30 yıllık partilerden daha fazla oy aldığını anlatan Pamukoğlu, partisi için tek engelin finans olduğunu belirtti. Partisinin halkın aidatlarıyla 5 yıldır hayatta kaldığını ve bunun Türkiye'de bir ilk olduğunu vurgulayan Pamukoğlu, "Ekmeğimizi, suyumuzu, havayı da halktan alıyoruz. Bunun koluyı var. Bugün, meclisteki partilerin başkanlarını o partinin başından al, çıksınlar bizim gibi bir parti kursunlar, eğer arkalarından 100 kişi gelirse ben de buradan yüzerek Kıbrıs'a kadar gideceğim. Bunlar politikayı meslek, gelir kapısı, çıkar, rant yapmışlar" diye konuştu.
'ÇADIR TİYATROSU'
Meclis'te siyasi partilerin salı günü gerçekleştirdiği grup toplantısının insanların konuşma ahlakını bozduğunu anlatan Pamukoğlu, hayatı boyunca küfürle yemin etmemesine rağmen kendisinin bile dilinin bozulacağını söyledi. Toplantılarda cibilliyetsiz, vatan haini, alçak, namussuz gibi söylemlerin kullanıldığını aktaran Pamukoğlu, "Türkiye'de ilk defa böyle konuşanları gördüm. Salı günkü halleri çadır tiyatrosu. Şu konuşmalardaki müptezelliğe, seviyesizliğe bakın. Neymiş devlet yöneteceklermiş. Siz hiçbir şey yönetemezsiniz. Hepsinin çenesine vurmuş" dedi.
'AVRUPA BİRLİĞİ NEDEN KORKUYOR'
Pamukoğlu, 2011 seçimlerinde en fazla kadın adayın partisinde yer aldığına dikkati çekti. Diğer partilerin tüzüğünde kadın ve gençlere kontenjan tanındığını belirten Pamukoğlu, kontenjan tanınmasının nimet olarak sunulduğunu, ancak herkese serbest olması gerektiğini söyledi. Avrupa Birliği'nin 2009 yılında hükümete gönderdiği ilerleme raporunun ekinde partisinin güçlenmemesi yönünde görüş bulunduğunu belirten Pamukoğlu, "Neden Hak ve Eşitlik Partisi'nden Avrupa Birliği huylanıyor, çekiniyor, korkuyor? Çünkü şehirlerde ve dağlarda güvenliği sağlarız. Sosyal hakları da yaparız. Hak ve eşitliği de gerçekleştiririz" diye konuştu.
Pamukoğlu, daha sonra partisinin Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Gültekin Selçuk, Muratpaşa Belediyesi Başkan Adayı Gökhan Yüksel, Konyaaltı Belediye Başkanı Adayı Nagihan Özdemir'i tanıttı.