Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - HAK ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Türkiye'de artık 'halk adamı' ve 'devlet adamı' gibi sıfatların ortadan kalktığını belirterek, "Çünkü bu niteliğe sahip insanlar da ortadan kalktı" dedi.
HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Antalya'daki seçim çalışmaları kapsamında parti yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Osman Pamukoğlu, Türkiye'de bir şeylerin üzerinin kapatılmaya ve saklanmaya çalışıldığını belirtirken, "Bu sürekli vidanın sağa sıkılması gibi bir şey. Türk toplumu ve medya üzerinde baskı var. Bu yol değil, siz bunu götüremezsiniz" ifadelerini kullandı.
BAŞKA BELALAR GELECEK
Türkiye'de halk arasında sık kullanılan 'halk adamı' ve 'devlet adamı' gibi sıfatların artık ortadan kalktığını kaydeden Pamukoğlu, "Bu iki sıfat kalktı. Bu hiç iyi değil. Dilden de düştü, zaten bu tip adamlar da ortada yok, görünmüyor. Çünkü bu niteliğe sahip insanlar da kalktı. Bunlar çekildiler. İşte görüyorsunuz ortamı, partiler, siyaset yapanlar ortada. Dillerini, konuşmalarını duyuyorsunuz. Bu konuşmanın bir düzeyi var mı? Partileri de ortada, ülkenin durumu da ortada. Başka belalar gelecek. Göz göre göre bölünüyor ülke, bölünecek. Her yönden huzursuzluk var" diye konuştu.
ÜLKEYE HUZURSUZLUK GELECEK
HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, çözüm süreciyle ilgili değerlendirmesinde ise şunları söyledi:
"Çözüm sürecinden bir şey olmayacak. 5 bin tane adam elleri silahlı bekliyorsa ki bekliyorlar Kuzey Irak'ta, Suriye kuzeyinde bizim topraklarda bekliyorlar, bu 5 bin silahlı kişi olduğu sürece, bunların tehdidi altında böyle barış marış olmaz. Mümkün değil yapamazsınız. Olmaz ama bu aklı sıra oyalıyor PKK'yı, İmralı'yı, Kandil'i falan ama PKK bırakmaz bu işleri, bırakmayacak da zaten. Siyasi olarak çok yükseldi. Huzursuzluk gelecek ülkeye."
'İSTİFA EDİP GENEL SEÇİM İSTEYİN'
17 Aralık soruşturması ile başlayan sürecin Cumhuriyet tarihinde ilk defa yaşandığını da vurgulayan Osman Pamukoğlu, "Halkın bir bölümü bunu nasıl kaldırıyor, benim anlamam mümkün değil. Meclis'teki partiler bunu nasıl kaldırıyor? Bu böyle konuşmayla olmuyor, bir şey yapmanız lazım. Meclis'i boykot edeceksiniz MHP'si, CHP'si. Aslında belki istifa edeceksiniz, genel seçim isteyeceksiniz. Bunu yapamaz bunlar çünkü kendilerine güvenleri yok" dedi.

ÖÖ(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)