Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, 1 Mayıs'ta taksimin kapatılmasına tepki gösterdi. Özkes, "Elinin emeğinin,alnının terinin hakkını alamayan işçilere hiç değilse istedikleri yer olan Taksim'de bayram etme hakkını verin. İktidarı, mübarek Regaip gecesinin gündüzünde zulümden kaçınmaya davet ediyorum"dedi.

Eski müftü olan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özkes, "1 Mayıs İşçi Bayramı ile Regaip Kandilinin aynı tarihe tesadüf etmesi ne güzeldir. Emeğin ve dayanışmanın bayramı ile manevi bir bayram diyebileceğimiz Regaip Kandili bir araya gelmiştir. Ne var ki böyle bir nimet külfete,rahmet zahmete, bayramı zindana çevirecekler.Zira iktidar şimdiden Taksim çevresinde şiddete ve hiddete hazırlık yaparak güç gösterilerine soyunuyorlar. İktidarı Allah rızası için, bayramı kutlamak isteyen işçilere zorluk çıkarmamaya, onlar üzerinde güç denemesi yapmamaya çağırıyorum. İşçilerin bayram alanlarını sınırlayarak, haklarını kısıtlayarak, işçileri savunmaya sevk edip,savunanlara şiddet uygulayıp,direniş gösterenlere de isyankar kılıfı uydurup,zulüm ve şiddet uygulamak hangi dine,imana ve vicdana sığar" dedi.

Özkes, "İşçiler haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan değiller. Nemrut Hz. İbrahim'i, Firavun Hz. Musa'yı isyankar ilan etmişti. Yezit de Hz. Hüseyin'i isyankar diye hunharca şehit ettirmişti. Tüm zalimler zulümlerine bir mesnet ve bahane bulmuşlardır. Bayramı işçiye zehir etmek,sonra da onlara isyancı damgası vurmak ve bu mübarek güne yakışmadı diyerek,din iman simsarlığı yaparak rahmani değil,şeytani bir anlayıştır. Sevgili peygamberimiz hayatı boyunca öptüğü el sayısı çok azdır. Öptüğaü ellerden birisi de işçinin elidir. Bu nedenle işçinin elini öpmek sünnettir. Hz. Muhammed, çoluk çocuğunun nafakası için çalışırken nasırlaşan eli cehennem ateşinin yakmayacağını buyurmuştur. Çalışmak ibadettir. Elleri öpülesi işçilerin en büyük amacı helal lokma yemektir. Kul hakkı yiyenler,eli haramda olanlar işçinin halinden anlamazlar. Elinin emeğinin,alnının terinin hakkını alamayan işçilere hiç değilse istedikleri yer olan Taksim'de bayram etme hakkını verin. İktidarı,mübarek Regaip gecesinin gündüzünde zulümden kaçınmaya davet ediyorum."

()(FK)