AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, ’Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’ye zenginlik getireceğini belirterek, “Türkiye’nin dış politikasını daha çok muhkemleştirecek’’ dedi. Gazetemize konuşan Özdağ, sorularımızı özetle şöyle cevapladı:

‘Evet’e karşı çıkanlara PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin yanı sıra bir de Avrupa ülkeleri katıldı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bunun sebebi tamamen Türkiye’nin kalkınmasıyla alakalı. Dünyanın en büyük barajlarıyla, elektrik üretmemizle, termik, nükleer santrallerimizle alakalı. Artık gerek savunma sanayiinde, gerek tarımda kendi yeten bir Türkiye olmamızla alakalı... Tahammülsüzlüklerinin ‘hayır’ demelerinin sebebi bu.

Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkemize ne getirecek?
 Cumhurbaşkanlığı sistemi, yasama ve yürütmeyi birbirinden tam ve kâmil manada ayırmış olacak. Türkiye’nin dış politikasını daha çok muhkemleştirecek. Türkiye’yi dış dünyaya daha fazla entegre edecek. Burada daha çok güçlü adaylar ortaya çıkarak yarışmış olacak. Şimdi kalkınma hamlelerini çabuklaştırmak için bu zamanı doğru, verimli kullanacağız. 

Referandumun tahmininiz nedir?
 Yüzde 54 ila 58 civarında. 58 üstü olursa da sürpriz olarak değerlendirmemek lazım. Sadece MHP, BBP’den değil, CHP ve HDP’den alacağımız oylar da var. Ben inanıyorum ki 16 Nisan akşamı ay bir başka güzel doğacak. 17 Nisan sabahı da güneş doğudan daha güzel doğacak.

CHP Liderinin “kontrollü darbe” ifadesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
 Kılıçdaroğlu, çok ciddi bir hata yapmıştır. Bu bir noktada darbecilerle hükümeti birlikte hareket etmekle suçlamaktır. Sayın Kılıçdaroğlu elinde bir bilgi ve belge varsa konuşacak. CHP liderinin hem milletten hem şehit ailelerinden özür dilemesi şart. Bu, darbecileri teşvik eder. Bu mantık darbecileri korumaya yarar...
 
CHP lideri “Cumhurbaşkanlığı sistemi gelirse lokantalar, muhtarlıklar kapanacak” diyor...
Kendileri hayırlarını rahat anlatabilmek istiyorlarsa 18 madde üzerinden konuşsunlar. Bu milletin eğitim seviyesinin ortalaması lise 1’dir. Ama bu milletin feraseti, kültürü, hikmet süresi bin yıldır. Bu aynı zamanda milletimizin kültür seviyesine, hikmet sahipliğine de hakarettir.