Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz davasıyla ilgili kararına ilgili olarak, "AYM'nin verdiği karar, aslında Türkiye'nin adalet dağıtma ve yargı konusunda ne büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu göstermektedir. Bu karar, Türkiye'de yasaların değil, uygulamanın ve uygulayıcıların adaletin önündeki en büyük engel olduğunu ortaya çıkarmıştır. Türkiye'de nominalist adalet anlayışı vardır. Söylemde adil, gerçekte ise güç odaklarına bağlı yargı anlayışı vardır. Adeta bu ülkede yargı yapılıyormuş, adalet dağıtılıyormuş gibi yapılıyor" dedi.

Yeniçeri, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. AYM'nin temel hak ve özgürlükler konusundaki hassasiyetinin önemli, kararın oy birliğiyle çıkmasının stratejik olduğunu belirten Yeniçeri, "Balyoz, Ergenekon, Oda TV, Şike ve Hanefi Avcı davaları Türkiye'de yargı sisteminin yeniden gözden geçirilmeyi zorunlu kıldı."dedi.

Bir gazetecinin, CHP'nin, yargılanan askerler için iade-i itibar ve haklarının geri verilmesi için hazırlayacağı yasa teklifine destek verip vermeyecekleri sorusuna ise Yeniçeri, "Bu insanlar yargılanıyor. Hükümlü sıfatları kaldırıldı, onlar sanıktır ve masumiyet karinesine tabidirler. O halde mahkeme sonuçlanıncaya kadar tüm haklarının verilmesinden daha doğal bir şey olamaz. Bu teklif, adaleti teslim etme yolunda bir düzenleme olarak desteği hak ediyor. Herkes de destek vermeli" dedi.