Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARAMHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, basın toplantısında 'Cumhurbaşkanlığı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun soyadını 'İslamoğlu' diye söyledi. Bir gazetecinin 'soyadını yanlış söylediniz' hatırlatması üzerine esprili bir cevap veren Yeniçeri, "Biz Müslümanlaştırdık yani, zaten Müslüman. Tanınmıyor, Erdoğan'ı da çok iyi tanıyoruz, Recep Tayyip Erdoğan, iki Y'li. Tanıdık da ne karını gördük" dedi.



Yeniçeri, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Türkiye'de terör eylemlerine dikkat çeken Yeniçeri, PKK'nın istediği zaman yol kesip, istediği zaman bu eyleme son verdiğini söyledi. PKK'nın gençlik yapılanması tarafından kapatılan Diyarbakır- Bingöl yolunun yeniden trafiğe açıldığını, örgütün yol kenarında eylemlerini sürdürdüğünü belirterek, “Türk halkının egemenlik hakkını terör örgütüne peşkeş çeken iktidar, meşruiyetini tartışılır hale getirmiştir. Terör örgütü, kendisine verilen sözler ve talepleri yerine getirilmemesi halinde derhal harekete geçerek yolu kesecektir. AKP bu tutumuyla açıkça terör örgütünün eylemlerini meşru ve makulleştirmiştir. Bu egemen bir devlet adına utanılacak bir durumdur" dedi.

Tuzhurmatu, Telafer ve Kerkük'de büyük Türkmen dramı yaşandığını belirten Özcan Yeniçeri, hükümeti, Türkmenlerin sıkıştığı kapandan kurtulması için acilen harekete geçmeye ve gereken tedbirleri almaya davet etti.  Bir adayın herkesi memnun etmesinin beklenemeyeceğini, mutlaka itirazların olacağını belirten Yeniçeri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun soyadını söylerken zorlandı. İhsanoğlu yerine 'İslamoğlu' ifadesini kullanan Yeniçeri, "Türkiye'nin birlik ve bütünlüğe ihtiyacı vardır" dedi. İhsanoğlu'nun yeterince tanınmamış olduğu eleştirisinin doğru olduğunu belirten Yeniçeri, "Uluslararası alanda tanındığı kadar Türkiye'de tanınmıyor. Ancak Ekmeleddin İhsanoğlu yıpranmamış bir adaydır" dedi.

Yeniçeri, bir gazetecinin "Sayın İhsanoğlu'nu çok iyi anlattınız ama soyadını yanlış biliyorsunuz" hatırlatması üzerine esprili bir şekilde, "Biz Müslümanlaştırdık yani, zaten Müslüman. Ne kadar güzel, ihsan bağış anlamına geliyor, İslam ise kurtuluş anlamına geliyor. Kurtulmuş, bağışlanmış birisi. Ben kendisini çalışmalarından tanıyorum, çok iyi tanıyorum. Soyadı yazarken şey olmuş olabilir. Onu da kabul ediyorum. İşi getirip buraya takmak AKP'nin önünü açmak anlamına geliyor. Tanınmıyor, Erdoğan'ı da çok iyi tanıyoruz, Recep Tayyip Erdoğan, iki Y'li. Tanıdık da ne karını gördük. Yarın sizi de tokatlayacak. Bir yok çekin, 'yuh çektin mi tokadı yersin' diyor" dedi.