BARIŞ ve Demokrasi Partisi'nin (BDP)Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Osman Baydemir'i göstereceği iddiası, kentte heyecana yol açtı. AK Parti'nin adayı olan eski Vali Celalettin Güvenç’e karşı yarışacak olan Baydemir’in adaylığı için BDP İl Başkanı Leyla Akçan, "Şu ana kadar net bir bilgi elimize ulaşmadı. Ama sayın Baydemir’le halen görüşmelerimiz devam etmektedir" dedi.
BDP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde Şanlıurfa’da aday gösterileceği iddiası kentte sürpriz oldu. AK Parti’den aday olan esi Vali Celalettin Güvenç’e karşı yarışacak olan Baydemir'in adaylığı kentteki vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken, seçimlerin çok çekişmeli geçeceğinin sinyali verildi. Baydemir’in halen resmi olarak adaylığının açıklanmadığını belirten BDP İl Başkanı Leyla Akçan, "Şu ana kadar adaylık konusunda net bir bilgi elimize ulaşmadı. Ama sayın Baydemir’le halen görüşmelerimiz devam etmektedir. Bu konudaki resmi açıklamayı BDP Genel Başkanımız yapacaktır. Seçim komisyonundan gelecek haber üzerine bizde adayımızı kamuoyuna açıklayacağız" dedi.
Baydemir’in adaylığı için görüş bildiren vatandaşlar ise Şanlıurfa’da bu seçimlerde ithal başkanlarla girmenin ezikliğini yaşadıklarını ifade etti. Bu seçimlerin çok çekişmeli olacağını belirten vatandaşlar, Kahramanmaraşlı'nın yerine Güneydoğu’da bir marka şehir olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in Şanlıurfa’da aday gösterilmesi durumunda onun tecrübe açışından önemli bir siyasetçi olduğunu söylediler. Bazı vatandaşlarda Urfalı bir ismin aday gösterilmemesini eleştirdi.