TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’da yaşanan terör saldırısına ilişkin konuştu. Saldırının sivillerin en çok olduğu yer ve saatte yapıldığına dikkat çeken Demirtaş, “Tümüyle sivilleri hedef almış bir terör saldırısı. Asla hiçbir gerekçeye sığınılmayacak bir terör eylemidir. Bir kez daha bütün yitirdiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

SİYAH KURDELELİ ŞOV

Grup toplantısında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP’li milletvekillerinin yanı sıra Demirtaş’ın korumalarının da siyah kurdele takmaları dikkat çekti. “Ülkemizde savaş, katliam ve bir terör gerçeği var” diyen Demirtaş, AK Parti’nin kendisini her olayda sürekli mağdur gösterdiğini öne sürdü. Demirtaş, “Bu işte bir terslik var. Hepimiz aynı anda haklı olamayız. Ortada bir katliam durumu varken, ortada bir iktidar ve onu yöneten parti var, biz de ‘haklıyız’ diyoruz, onlar da ‘haklıyız’ diyorlar. Aynı anda haklı olamayacağımıza göre büyük bir yalan var ortada. 14 yıldır her şeyin mağduru bunlar. Dünyanın demokratik ülkelerinde bomba patladığında herkes barış çerçevesinde yan yana gelir. Savaşa, şiddeti durduramasak bile en azından hep birlikte ‘saldırı hepimize yapılmıştır’ diyerek kucaklaşabileceğimiz bir ülke bırakmadılar. Bizdeki eksiklik budur” diye konuştu.

"İNŞALLAH ÖNLEMİŞİNİZDİR"

AK Parti, CHP ve HDP’yi tek millet, tek dil ekseninde tekçi bir blok olarak değerlendiren Demirtaş, “Oysa toplumu kutuplaştıran şey bu teklik dayatmasıdır” dedi. Güvenlik tedbirlerinin konuşulduğunu kaydeden Demirtaş, “Yapsınlar, yapmamaları suç, halkın güvenliğini sağlamak onların işi. İçişleri Bakanı ‘18 saldırıyı önledik’ diyor, soruyorum kaç kişi tutuklandı, isimleri nedir, hangi cezaevindeler, neredeler? ‘18 bombalı saldırıyı önledik’ diyor, inşallah önlemişsinizdir. Ama biz kamuoyuna yansıyan bir şey duymadık. İnşallah bizi izlemekten, telefonlarımızı dinlemekten, HDP’lilerin peşine düşüp operasyon yapmaktan inşallah bombacıların peşine düşüyorsunuzdur” şeklinde konuştu.

Halkın umudunu yitirmemesi gerektiğini söyleyen Demirtaş, “Birlik olmalıyız, bu bir zorunluluktur ama bir partinin çatısı altında değil. Irkçılıkta, milliyetçilikte, mezhepçilikte değil, özgürlük, demokrasi ve eşitlikte birlik olacağız. Sarayın kanunları bizi birleştiremez. Toplumun umutsuz olmaması lazım. Halen umut var, halen bu ülkede barıştan yana olanlar var. Hangi partiden olursa olsun barıştan yana olan herkesle omuz omuza vermeye hazırız. CHP’de var biliyorum, AKP’de var biliyorum, parlamento dışındaki partilerde var. İnsani değerlere saygı duyan ve barış isteyen milletvekili ya da parti yöneticisi sesinizi yükseltin artık. Gelin barış için omuz omuza çalışalım” dedi.