MERSİN'in Anamur İlçesi'nde 'Milli Merkez Hareketi' Anamur Temsilciliği'nin açılışına katılan Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeyi bölünmeye sürüklediğini öne sürdü.
Kaplan Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı avukat Nusret Senem, CHP Anamur İlçe Başkanı Ayhan Güven, Saadet Partisi Anamur İlçe Başkanı Menderes Bora
MHP Mersin Eski İl Başkanı Müftü Hayati Kamil Aydın ile birlikte yaklaşık 1000 kişi katıldı. Okuyan, konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Okuyan, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'yi bölmeye çalışan iki kişiden biri olduğunu öne sürerken, şöyle dedi:
"Bizim Allah sevgimiz var. Ama bunların ne Allah sevgisi, ne de Allah korkusu var. 'Bölücübaşı' dediğiniz zaman akla gelen; Abdullah Öcalan idi. Bugün 'Bölücü başı' dediğiniz zaman iki kişi vardır; Biri Abdullah Öcalan, diğeri ise Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır." 
AK Parti hükümetinin oy oranının yüzde 35'lere gerilediğini öne süren Yaşar Okuyan, 2011 yılında 7.5 milyon seçmenin oy kullanmadığını ancak bu seçimde herkesin oy kullanarak ülke yönetimine katkıda bulunması gerektiğini savundu.