MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye'de demokrasi ve milli devletin tehdit altında olduğunu öne sürdü.
Bilecik'in Bozüyük ilçesine gelen Oktay Vural, Şeker Akaryakıt İstasyonu'nda MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker ile partililer tarafından karşılandı. Daha sonra MHP Bozüyük İlçe teşkilatını ziyaret eden Vural burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin sıkıntılı günlerden geçtiğini ifade ederek şöyle dedi;
"Gerçekten çok önemli gelişmeler oluyor. Büyük gelişmelerin olduğu dönemde MHP'nin de tutarlı siyaset anlayışına Türkiye'nin ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz. Gerçekten son gelişmeler ortaya koymuştur ki Türkiye'de demokrasi, milli devlet tehdit altındadır. Bu tehdidin kaynağı da Türkiye'yi yöneten zihniyettir. Bugün maalesef PKK terör örgütü de yürüttüğü bu mücadeleyi kazanmış olmamıza rağmen PKK ile işbirliği yapan bugünkü hükümeti nasıl durduracağız sorusu ile karşı karşıyayız. Terör örgütünün silahla elde edemediğini silah karşılığında vermeye niyetli bir iktidar ile karşı karşıyayız. O bakımdan bugün sorun artık terör örgütünü dağda durdurmak bölücü terör örgütünün kanlı eylemlerini durdurmak sorunun ötesinde bölücü zihniyetin meşrulaşmasını nasıl durduracağız sorunu ile karşı karşıyayız. Yerel seçimlerde milli irade ile bu gidişata dur denilmesi gerekmektedir. MHP olarak Türkiye'nin bir beka sorunu olan bu dönem içerisinde yerel seçimlere bu bakımdan bir fırsat olarak görüyoruz."
"İKİNCİ SORUŞTURMANIN AKİBEDİ MEÇHUL"
MHP'li Vural, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarına değinirken, Türkiye'yi yöneten zihniyetin rüşvet ve yolsuzluk batağına battığının açık ve net ortada olduğunu öne sürdü. Vural, 4 bakan hakkındaki fezlekelerin Adalet Bakanlığı'na kadar geldiğini, suç ve suçluyla mücadele rüşvet ve yolsuzlukla mücadele ile her kesimin mücadele etmesi gerektiğini bildirdi. MHP'li Oktay Vural, şöyle devam etti:
"Bugün karşılaştığımız en önemli sorun; rüşvet ve yolsuzluğun üstünü örten çabalar içerisine hükümetin girmiş olmasıdır ve meşrulaştırılmasıdır. Bu çok daha büyük bir tehlikedir. Rüşvet ve yolsuzlukla ilgili bu soruşturmaları yapan polisler sürülmektedir. Soruşturmayı yürüten savcılar üzerinde yürütmenin baskısı arttırılmaktadır. Mahkemelerin aldığı arama kararları, gözaltı kararları uygulanmamaktadır. İkinci soruşturmanın akıbeti meçhuldür. Eğer bir ülkede mahkemenin kararları fiilen yürütme tarafından uygulanmıyorsa, eğer bir ülkede savcılar soruşturmanın akıbetinden, kendi geleceklerinden korkuyorsa bugün çeteyi hükümette aramak gerekmektedir."
Vural, hükümetin Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nu Adalet Bakanlığı'na bağlama girişiminde olduğunu bunun da rejim değişikliğini anlamına geldiğini söyledi. Vural şöyle devam etti:
"Hükümet, yolsuzluk ve rüşvet kanserinin bütün hükümeti sardığı endişesi ile bu soruşturmanın üstünü örtmek amacıyla HSYK'ya hakim olarak, hakim ve savcıları açıkçası engellemek istemektedir. MHP olarak bu mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Yargının bağımsız ve tarafsız olmasına inanıyoruz. Elbette yargının kendi içinde sorunları vardır. Ama yargıyı doğrudan yürütmeye bağlamak Türkiye'de artık hiçbir zaman yargıç ve savcıların bağımsız ve tarafsız olması ihtimalini ortadan kaldırıyor. Bekir Bozdağ 'Allah şirk, devlet şerik' kabul etmez diye ifade etmek suretiyle ortaya koyduğu bu tavır adeta devleti zorba devlet, zalim devlet olmayı meşrulaştıran bir anlayıştır. Allah zalimi sevmez, bununla da payidar olunmaz."
Vural, 2014'ün Türkiye için önemli bir yıl olduğunu vurgularken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de eleştirdi. Vural, "Bu parti meselesi olmaktan da çıkmış; demokrasi, hukuk devletinin bir meselesidir. Herkesi, her bireyi özgürlüklerine, hukuk ve demokrasisine sahip çıkmaya da davet ediyoruz. Sayın cumhurbaşkanının 'Ben başka ne yapabilirim ki' ifadesi Türkiye'ye güven vermemektedir. Önümüzdeki dönem içerisinde cumhurbaşkanının oy telaşı içerisine girmiş olması, devletin kurumlarıyla çatışan bir devlet içerisinde cumhurbaşkanının görevini ifa etmemesi ayrı bir sorun haline gelmiştir. Oy değil, devletin, hukukun, demokrasini yanında olmamız lazım" diye devam etti.
MHP Bozüyük İlçe Başkanı Murat Köftecioğlu, Oktay Vural'a Metristepe Anıtı'nın maketini hediye etti.