Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın açıkça Türkiye'nin hukuk devleti niteliğine fiilen ve hukuken darbe vurduğunu ve bu darbe için işbirliği yapmaktan kaçınmadıklarını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. HSYK yasasını onaylayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü eleştiren Vural, “HSYK ile ilgili kamuoyunun ve siyasi partilerin hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü eşiğinde endişe duyduğu bu kanunu onaylayarak kendi yeminine uygun hareket edememiştir. Bu yasayı onaylarken büyük bir hukuk garabeti içine girmiştir. Veto yetkisini kullanmayan, kendi iradesi ile Anayasa mahkemesine göndermeyen Cumhurbaşkanı, görevini yapamadığına göre istifa etsin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Cumhurbaşkanı olsun" dedi.

Vural, “Cumhurbaşkanı'na bu görevler neden veriliyor, orada oturun, yiyin, için, gezin diye mi? Bu millet size makam mevki verdiyse bu yetkileri kullanın diye verdi. Cumhurbaşkanı'nın Başbakan'ın belirttiği dinlemelerle ilgili bu olayda etkisi olup olmadığını açıklaması gereklidir. Millet ve hukuk aldatılmıştır. Cumhurbaşkanı, Anayasaya aykırı olduğunu bilerek ve söyleyerek onayladığı bu HSYK ile artık Anayasa'nın Cumhurbaşkanı'nın koruyabileceği bir unsur olmaktan çıktığı gayet açık ve nettirö dedi.

O SES TÜRKİYE'YE KATILSINLAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına da değinen ve tablet bilgisayarından ses kaydının bir kısmını dinleten Vural, “Baba oğul en iyisi 'O Ses Türkiye' yarışmasına katılsınlar da jüri üyeleri bu seslerin kime ait olduklarını bilirde dönerlerse belki kime ait olduğunu böylelikle milyonlar öğrenmiş olur. Bu ses kasetinin üstünü örtmek için yalanlar uydurmaya gerek yok, bu kasetin bu konuşmaların yapılıp yapılmadığı gayet açık ve net tespit edilebilir" dedi.

Vural, basın toplantısının sonunda, bir zarf içinde rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sorusu sordu ve 'Karanlıkta ne kadar para gitmiştir' sorusunun gazetecilerin çözmesi için esprili bir dille bu zarfları dağıttı.

(MV/FK)