Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 4 bakanla ilgili fezlekelerin okunacağı TBMM Genel Kurulu'nda Milliyetçi Hareket Partisi'nin hazır olacağını söyledi.

Vural,TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesinden sonra meydana gelen olaylarda yine Türkiye'nin büyük acılar yaşadığını belirten Vural, İstanbul'da hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu ve Tunceli'de şehit olan polis memuru Ahmet Küçükdağ'a başsağlığı dileğinde bulundu. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı eleştiren Vural, “Demokrasi çalışmalıdır, şiddet sarmalına girmeden dertler anlatılmalıdır. Uyarılar sandıkta yapılmalıdır. Bütün vatandaşlarımızı tehlikeli olabilecek tuzaklar konusunda uyarıyorum, hükümeti uyarıyorum. Dibi karanlık sokaklarda provakasyonlar yapanlar muhakkak yargı önünde hesap vermelidir” dedi.

4 eski bakanla ilgili fezlekelerin okunması için CHP'nin TBMM Genel Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırmasının hatırlatılması üzerine Vural, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu fezlekelerin TBMM'de okunmasını istiyoruz. MHP fezlekelerin okunmasında hazır olacaktır. TBMM milletvekilleri de savcı yerine geçecektir. Savcıya gizlilik kararı olur mu? Toplantı çağrısına biz katılacağız. Keşke Meclis Başkanı olağanüstü toplantıya çağırsaydı. Bu fezlekeler Meclis'te okunacak, ey RÜTÜK cezayı bas bakalım. Bu fezlekeler artık Türk milletinin malıdır. Türk milletin temsilcileri olarak yargı görevini yapacak olan milletvekillerinin bu dosyaları görmeleri gerekmektedir. Meclis Başkanı'ndan biz bu fezlekelerin tamamının okunmasını talep ediyoruz, özete gerek yok” diye cevapladı.

()