Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - MHP Grup başkanvekili Oktay Vural, TBMM'ye gelen fezlekeleri incelemek için TBMM Başkanlığına başvurduğunu, buradan sonuç alamayınca 11'nci İdare Mahkemesine yaptığı başvuru neticesinde, mahkemenin davayı kabul ederek idareden savunma istediğini belirterek, "TBMM Başkanı, İdare Mahkemesi'ne 30 gün içinde savunma hazırlaması gerekmektedir. Milletvekillerinin egemenlik yetkisini kısıtlayan bu zihniyete karşı milletvekilleri bu davanın sonucunda bu bölgeleri inceleme yetkisi alacaktır" dedi.

Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin 'MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çatı aday söylemlerinden sonra diğer partilerle bir temas olacak mı?" yönündeki soruya Vural, "MHP'nin böyle bir adayı olacaktır. Bu özellikleri taşıyan aday konusunda partilerden destek isteyeceğiz. Cumhurbaşkanı hepimizin Cumhurbaşkanı olması lazım. Parti ile ilişiği kesilen bir Cumhurbaşkanının istikrara hizmet edeceğini düşünüyoruz" diye cevapladı.

TBMM Başkanı Çiçek'in, İstanbul Milletvekili Engin Alan ile ilgili Ceza İnfaz Kanununda değişiklik öngören teklif taslağını aldıklarını ve bu konuda değerlendirmelerin yapıldığını belirten Vural, “Mesele sadece Engin Alan beyin geçici çözüm ile çıkması değildir, Engin Alan'ın yeniden ve eşit yargılanma konusunda bir tavrı vardır. Bugüne kadar yapılan toplantılarda neden adım atıldı, şimdi bu adım neden atılmak isteniyor. Bu soruların muhatabı onlardır. Biz Engin Alan'ın suçsuz olduğunu, adil yargılanma neticesinde beraat etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Mesele Engin Alan'ın dışarıya çıkarma arzusu mudur, o zaman onaylamadan önce neden adım atmadınız? Birilerinin içeri girmesini tekrar önlemek için mi, bu konuda amacın izahını bu teklifi yapanlara havale ediyoruz" dedi.

() (FK) (FOTOĞRAFLI)