Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in MHP'nin yaptığı 'Çatı Adayı' önerisi hakkında söylediği 'CHP'nin ve MHP'nin birleşmesinden çatı olmaz tencere kapak olur' sözlere tepki gösterdi. Vural, "Bu öğretilmiş çaresizlik içerisinde olan birisinin konuşması. Biz burada bu milletin temel değerlerini temsil eden bir çatıdan bahsediyoruz. Dolayısıyla bu partiler arasındaki bir çatı değildir. Tabi bu zihniyetin çatı derken tabi bunların temeli, kökü olmadığı için çatıdan da anlamazlar. Köksüz ve temelsiz siyaset anlayışının çatısı olmaz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Bir gazeteci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Çatı aday' önerisi hakkında söylediği sözlerini hatırlattı. Vural, Çelik'e şu sözlerle yüklendi.

KÖKSÜZ PARTİLERİN ÇATIDAN ANLAMASI MÜMKÜN DEĞİL

"Bu öğretilmiş çaresizlik içerisinde olan birisinin konuşması. Biz burada bu milletin temel değerlerini temsil eden bir çatıdan bahsediyoruz. Dolayısıyla bu partiler arasındaki bir çatı değildir. Tabi bu zihniyetin çatı derken bunların temeli, kökü olmadığı için çatıdan da anlamazlar. Köksüz ve temelsiz siyaset anlayışının çatısı olmaz. Biz bu milletin milliyetçi, muhafazakar, manevi değerlerini özümsemiş, demokrat, laik devlet prensibini benimseyen, hukukun üstünlüğünü savunan bir çatıdan bahsediyoruz. Bu Hüseyin Çelik gibilerin bu çatıyla hiçbir alakası olmadığı için, köksüz bir görüşlere sahip olduğu için bunu anlamış değil. Gerçekten milli görüş gömleğini değiştirerek 2002'de ağaç kavuğundan çıktıkları çatıyı da, yuvayı da, evi de bilmezler bunlar. Köksüz partilerin çatıdan bahsetmesi de anlaması da mümkün değildir."

ÖZÜRLÜ OLARAK KABUL EDİYORUM ONU

Vural, sözlerini şöyle sürdürdü; "Dolayısıyla bizim mesajlarımız bu milletin tamamınadır. Biz Cumhurbaşkanını milletin tamamının Cumhurbaşkanı olarak görüyoruz. Partili bir cumhurbaşkanı değildir. Bizim mesajlarımız Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş insanlarında değerlerine yöneliktir. Çatımızı oluşturacak değerleri temsil edecek bir adayımız elbette olacaktır. Bunlar İmralı'da tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş bir araya gelmiş olanlar olabilir. Bu AKP kılavuzlarıyla İmralı zihniyetine sahip olanların yuvarlanıp kapağı bularak Türkiye'yi bölücü emellere teslim edenlerin bizim Türk milletinin temelini oluşturan çatı değerlerini anlaması mümkün değildir. Özürlü olarak kabul ediyorum onu."

Bir başka gazeteci ise, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olursa, başbakanlık görevinden istifa etmelimidir? diye sordu. Vural, “İstifa etmeli. Çünkü Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğuna göre, başbakan, başbakanlıktan istifa etmelidir. Yürütme gücünü kullanan birisinin demokratik bir yarış içerisinde eşitlik ilkeleri içerisinde olmayacağı açık"diye cevapladı.

() (FK) (FOTOĞRAFLI)