MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP olarak yolsuzluk ve rüşvete bulanmış hükümeti deşifre etmeye devam edeceklerini belirterek, "Başbakan kaçmaya devam edecek biz kovalayacağız, sonuçta sandıkta gereğini yapacağız. Nereye kaçarsan kaç, gittiğin inde, gittiğin delikte seni bulacağız" dedi.



MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Burada bakanların istifalarına değinen Vural, istifaların iddiaların ortaya çıktığı zaman olması gerektiğini söyledi.



BUNLAR ZOMBİ



Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu hükümetin bütün kirli çamaşırlarını temizleyeceğiz. Türkiye'deki bütün deterjanları toplasan bunların kirli çamaşırlarını temizleyemeyeceğini bütün millet biliyor. Bakanlardan 2 tanesi istifa etti, 9 gündür neredeydiniz. Görülmektedir ki, bu konuda gerçeklerin ortaya çıkmasını değil, gerçeklerin üstünü karartmak amacıyla beklediler. 17 Aralık'tan bu yana ne gerçek değişti ki bugün istifa ediyorsunuz. Bunlar zombi, birbirlerini yiyecekler. Bu yapılanlardan sonra bu istifaların bir kıymeti kalmış mıdır acaba? İstifa etmeden önce nabız yokladılar, baktılar çok ses var, '9 gün içinde bütün operasyonları çektik, bari istifa edelim' dediler. Bu istifalar da artık AKPi'yi aklamaya yetmeyecektir. AKP kara paraları aklama partisi haline gelmiştir. Temizeller operasyonu 2 bakanla sınırlı kalmamalıdır"



Görevden alınan kamu görevlileri hakkında da konuşan Vural, "Onların itibarları, hakları nasıl iade edilecek. 135 emniyet müdürü 400 polisi alıyorsunuz, bu hukuksuz kıyımları ne yapacaksınız. Elinizdeki fişlemelere göre mi bunları yaptınız? AKP döneminde devlet parsellenmiş, devletin makamları siyasi ikbal için dağıtılmış. Bakanlar istifa etmişse görevden alan polislerin geriye iade edilmesi gerekiyor. AKP'yi rüşvet ve yolsuzluk kanseri sarmıştır, 4 parmağı kesmekle olmaz. PKK ile devleti böldüler, rant ile paylaştırdılar. Sayın Cumhurbaşkanı yargı üzerindeki bu baskı nedir, adli kolluk değişiyor niye buna bir söz söylemiyorsun. Teftiş kurullarını kaldırdınız, Sayıştay'ın raporları TBMM'ye gelmiyor, denetim ortadan kaldırılıyor, şimdi kalkmış Cumhurbaşkanı 'reform yaptık' diye söylüyor. Bu ifadeler AKP'yi temizlemeye, bu zihniyeti temizlemeye hiç yetmez, sen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanısın" dedi.



KEFENE YAN CEP DİKMİŞSİNİZ



Sopa yöntemi ile devletin çökertildiğini ve AKP'nin bölge ve üleşme partisi haline geldiğini belirten Vural, "Kefenden bahsettiniz kefene yan cepler dikmişsiniz meğer. 2 metre kare yerine ayakkabı kutucuklarına koymuşlar, onu da beraber götüreceklerini zannediyorlar" dedi.



UÇAKTA PARA İDDİASI



2 uçakla İstanbul'a para getirildiğini öne süren Vural, "İstanbul Atatürk Havalimanına 2 uçakta, her uçakta 307 palet, her palette de 100 milyon Euro para olmak üzere para gelmiş midir? Böyle bir para gelen uçakla ilgili ne işlem yapılmıştır, bu paralar piyasaya sokulmuş mudur? Bunları açıklamaya davet ediyorum" dedi.



ERDOĞAN BAYRAKTAR'IN İSTİFASI



Vural, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifasını basın toplantısı sırasında danışmanının kendisine verdiğ cep telefonu ekranında yazan yazıdan öğrendi. Bunun üzerine Vural, "Ateş bacayı sarmıştır, 4 parmağı kesmekle başparmağı kurtaramayacaksınız. Ey Başbakan bu titan hükümetinin başı sensin. Hiç kimse kurduğun bu titanın deşifre edilmesini engelleyemeyecek. Bu ifadeler açıkçası kendini kurtarmaya yönelik ifadelerdir. Erdoğan Bayraktar konuşmalıdır. Vicdanları isyana davet ediyorum. Başkalarını kötüleyerek kendisini aklamak isteyenlere karşı vicdan isyanına davet ediyorum. Vicdanlar isyan edecek arkadaşlar. PKK terör lobisine, silah baronları İçişlerine Bakanı'nı yedirdi, rant lobilerine Ertuğrul Günay'ı yedirdi. Böyle bakıldığı zaman bu zihniyet önce istifaları reddedip belki de bütün dikkatlerin onların üzerine gitmesini sağlamak, ondan sonrada 'istifa ettirdi' demek suretiyle kendisini kurtarmak istemiş olabilir. Tipik bir zeytin yağ zihniyeti. Erdoğan Bayraktar'ın söylediği husus çok önemli, böyle bir isyana saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de bir yönetim krizi vardır. Görülmektedir ki, bakanların Başbakan'a karşı isyanı vardır. Samimi davranmadığı için bu tepkiyi ortaya koymuş olabilir. Bir bakan Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğini söylüyorsa bildiği bir şeyler vardır. 'Bu işim benim istifamla bitmez, onun için istifa ederek kendinizi de yenileyin ve aklayın' diyerek bir tavsiyede mi bulundu Sayın Bayraktar? Acaba uluslararası bir komplonun parçası olarak mı istifa etti bunlar onu da bilmiyorum" şeklinde konuştu.



ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONU



AKP'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'dan kaçtığını belirten Vural, "AK Parti anayasa konusunda PKK ile girdiği anlaşmaların deşifre edilmesini önlemek amacıyla Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan kaçmaktadır. Kaçmayın, yüreğiniz varsa gerçekten mertseniz, gelin birlikte bu anayasada Türk milleti, dilimiz, egemenliğin bölünmezliği, üniter devlet yapımızda hangi partilerin uzlaşıp uzlaşamadığını milletimiz görsün buna göre iradesini kullansın" dedi.