MUHAFAZAKAR Yükseliş Partisi (MYP) lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, aktif siyasetin içinde olmayacağını belirtirken, 'Türk İslam Davası' adlı Türklerin kadim tarih çalışmasını kaleme aldığını söyledi.
MYP Lideri Yılmaz, siyasetin ahlaki kural ve ilahi ilkelerden son derece uzak olduğunu düşündüğünü söyledi. Yılmaz yaptığı konşmada, doğru insanı barındırmayan ve doğruluğu yok eden bir mekanizma haline geldiğini ifade ettiği siyasetin çöktüğünü, bu yapı içinde bulunan siyasilerin de günlük kaygı ve şahsi hevesler uğruna akıl tutulması yaşadıklarını iddia etti. Ahmet Reyiz Yılmaz, "Asla aktif siyasetin içinde olmayacağım. Türkiye'de siyaset çökmüştür" dedi.
'Allah'ın emri oku' olmasına rağmen okumayan ve ısrarla cehaleti yücelten bir milletin karanlıktan çıkamayacağını öne süren Yılmaz, kaleme aldığını belirttiği Türklerin Kadim Tarihi 'Bir İbrahim Kavgası Türk İslam Davası" adlı eserinde, Türkler'in Hz. İbrahim nesli olarak bu coğrafyada çoğaldığını, Tevrat'ın Kuran öncesi 2000 yıl boyunca Türklerin bağlı olduğu ilahi kitabı ve aslında İbranicesi Tora olan Tevrat'ın Türklerin dillerinden düşürmediği kadim Töresi olduğunu belirtti. Yılmaz, "Hz. Nuh sonrası insanlığın ve Türklerin röntgeni olan bu çalışma günümüzde yaşanan bir çok politik temel sorununda çözümüne yardım edecek yüksek bir değere sahiptir" dedi.

(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)