MUHAFAZAKAR Yükseliş Parti (MYP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifasını 'Demokrasinin Şükür Çekişi' olarak değerlendirdi. Yılmaz, "Bu tavrı destekliyoruz. Demokrasimiz uzun bir aradan sonra şükür çekmiştir" dedi.
Yılmaz yaptığı açıklamada uzun zamandan bu yana Türkiye'de demokrasinin bu tür haykırmalara hasret kaldığını, bu anlamda Hakan Şükür'ü kutladıklarını milleti siyaseten umutlandırdığını söyledi. MYP Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz şöyle devam etti:
"Bu manada bu istifalar uzun yıllar sonra demokrasi tarihimize not düşecek tarihi değere sahiptir. Gerisinin geleceği konusunda endişeye dahi mahal yoktur. Hükümet, arkasını ve önünü düşünmeden toplumun tüm kesimlerinden her manada tam teslimiyet istemekte. Hükümet aldığı birçok karar ile milletin canını acıtmakta ve kendisine demokrasi adına sahip çıkanları dahi demokratik olmayan yollarla yıldırmaya çalışmaktadırlar. Bu durum Türk milletinin canını her geçen gün daha fazla acıtmaktadır. AK Parti bu milletin asla olmazsa olmazı değildir. Bu millet nice AK ve nice Kara siyasileri tarihin tozlu raflarına kaldırıp atmıştır. Miladı dolanlar kervanı belli ki harekete geçmiştir. 2014 yılında mecliste yeni bir gurup ve yeni bir siyasi soluk oluşması adına tüm şartlar elverişlidir. 2014 yılında bütçe gelirlerinin yüzde 86 oranına yakın olan kısmı bu milletten vergi olarak toplanmaya devam edecek milletimiz daha da fakirleşecektir. Vergilerimiz nereye gidiyor. Millete ilk önce parasının hesabını öğretelim. Kamuya alınacak yeni kadro milletten alınacak yeni ek vergi ve milletin yoksullaşması demektir."