MUŞ, () - MUŞ'un ilk kadın Muhtar adayı 33 yaşındaki Dilek Ceylan, Zefer Mahallesi'nde kapı kapı dolaşarak özellikle kadınlardan oy istiyor.  Ceylan, "Bu seçimde en büyük destekçim kadınlar olacak" dedi. Merkez Zafer Mahallesi'ne muhtar adaylığını açıkladıktan sonra gece-gündüz seçmen ziyaretlerini sürdüren evli 3 çocuk annesi Dilek Ceylan, iddialı olduğunu belirtti. Muş'ta bugüne kadar hiçbir kadının muhtar olmayı göze alamadığını kaydeden Dilek Ceylan şunları söyledi:
"Mahallede herkesin yardımına koşturduğum için arkadaşlarım bana 'Muhtar' diye hitap ediyorlardı. Mahallelinin önerisi üzerine aday oldum. Zafer Mahallesi'nde 3 erkek adayla yarışıyorum. Ama onları çok geride bırakacağım. Çünkü bu seçimde benim en büyük destekçim kadınlar olacak. İnanıyorum ki 3 bin 750 oyun çoğunu ben alırım. Umarım bundan sonraki seçimlerde kadın adayların sayısı çoğalır."
Kadınların dışında babası ve eşinden de büyük desteğini gördüğünü vurgulayan Dilek Ceylan, tandırda ekmek pişiren 65 yaşındaki Mürüvet Acar'ı ziyareti sırasında moral buldu. Ceylan'ın çok marifetli olduğunu belirten Acar, "Bize Dilek kızım gibi çalışkan muhtar lazım. Umarım muhtarlık seçimini kazanır" diye konuştu.

MA(KS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)