Özgür ARSLAN / İSTANBUL, () CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Sirkeci'de bulunan bir çay bahçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sarıgül burada, "Sayın başbakan her dakika İstanbul'un siluetinin bozulmadığını söylüyor. Hatta diyor ki; 'İstanbul'un siluetinden bahsedenler, takım elbiselerinden bahsetsinler. Takım elbiseyi de bilmezler' diyor. Sayın Başbakan gittiği her yerde İstanbul'dan bahsediyor. Ben de diyorum ki; 'Sayın Başbakan acaba İstanbul'un siluetini Berlin Belediye Başkanı mı bozdu? Yoksa İstanbul'un siluetini Londra Belediye Başkanı Boris'mi bozdu? İstanbul'un siluetini bozan iktidar, İstanbul'u 20 yıldır yöneten iktidar. İstanbul zaten İstanbul'dan yönetilmiyor. Biz bunu söylüyoruz. İstanbul, Ankara'dan yönetiliyor. Demek ki İstanbul'un siluetini 'de Londra Belediye Başkan Boris bozuyor. Belki onlar'da bozmazsa Münih Belediye Başkanı da bozmuş olabilir diye düşünüyorum" dedi.







"İSTANBUL'UN SİLUETİNİ DE ESKİ HALİNE GETİRECEĞİZ"



"İstanbul'un tarihi surlarını bir yurttaş vefat etmeseydi dünya o surları tanımayacaktı" diye Sarıgül şunları kaydetti:



"O surları dünya negatif bir olayla birlikte tanıdı. Sayın Başbakan ve AK Parti yetkilileri İstanbul'un surlarının kenarlarına gelmeye ve o surları görmeye davet ediyorum. İnşallah 30 Mart akşamı birçok imparatorluklara ev sahipliği yapan, atalarımızın bize bıraktığı tarihi dokuyu da, Mimar Sinan'ın bize bıraktığı İstanbul'un siluetini de eski haline getireceğiz. İstanbul'un siluetini de inşallah en güzel şekilde koruyacağız"

"9 MART'TA YURTTAŞLARIMIZ İLE BULUŞTURACAĞIZ"



"İstanbul'a baraj yapımı ile ilgili projeleriniz var mı?" sorusuna, Sarıgül, "Ayın 9'unda bütün basın mensubu arkadaşlarımıza İstanbul ile ilgili projelerimizi açıklayacağız. Özellikle su kaynaklarını nasıl koruyacağımızı nasıl destekleyeceğimizi, İstanbul'un doğal sularını ne şekilde planlayacağımızı 9 Mart'ta yurttaşlarımız ile buluşturacağız" yanıtını verdi.

"TÜM MASRAFI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ TARAFINDAN KARŞILANACAK"



Sarıgül daha sonra Gülhane Parkı içerisinde Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti. Gazilerin sorunlarını dinleyen ve bunları not alan Sarıgül daha sonra gazilere hitaben bir konuşma yaptı. Gülhane parkında bulunan dernek merkezinin bütün giderlerini belediye olarak karşılayacaklarını söyleyen Sarıgül, "Burayı koruyacağız. Burası bir kere muhteşem bir yer. Burada siz Büyükşehir Belediyesi'nin birebir misafiri olacaksınız. Buranın sadece aylık ödemelerini değil tüm masrafı Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanacak" dedi.



Sarıgül gaziler, şehitler için bir de öğretmenler için ayrıcalıkta bulunacağını belirterek, "İDO ile de konuşacağım. İDO özelleştirilmiştir, özel sektöre verilmiştir. Onun gerekiyorsa finansmanını başka yerden sağlayacağım. İstanbul'da günde seyahat eden, ayda seyahat eden, yılda seyahat eden kaç tane gazimiz var? Bunun maliyeti nedir? Bunun maliyetini de belediyenin kaç milyarlık bütçesi var. Bu bütçe içerisinde ben benim için mücadele veren, şu cennet vatanda özgür dolaşmamı sağlayan gazilerimden de ben on lirayı beş lirayı esirgemem" dedi.

"BENİM İÇİN OLMAZSA OLMAZLARDAN BİR TANESİDİR"



9 Mart'ta bütün İstanbul projelerini açıklayacaklarını belirten Sarıgül, "En önemli düşündüğüm olay, ilçelerimizde en az ikişer tane olmak üzere mutlaka en az iki tane olmak üzere emekliler evinin yanında oturabileceğiniz, sohbet edebileceğiniz, gerekiyorsa yalnız büyüklerimiz var, onların kalabileceği 4 yıldızlı otel ayarında dinlenme evleri yapacağız. Bu dinlenme evleri dağ başında olmayacak, şehrin dışında olmayacak. Orada yatacaklar, kalkacaklar. Ama sabah indiği zamanda hemen şehirle buluşabilecek. Gazi evi benim için olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Bir tane bu bölgede bir tanede Anadolu Yakası'nda, müstakil, bahçesi olan, televizyonlarını ayrı izleyebilecekleri, kendi aralarında hiç olmazsa bir tavla oynayabilecekleri, günlük gazetelerin tamamını okuyabilecekleri gazi evlerini ben yapacağım. Ve size tam teşekküllü bir şekilde teslim edeceğim" dedi.



Sarıgül daha sonra Kapalıçarşı'ya geçerek burada vatandaşlar ve esnaf ile selamlaştı.

 

FOTOĞRAFLI

(GK)