CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, siyasetin uzun bir yarış olduğunu söyleyerek, istifa edenlerin yüzde 80’inin geri döneceğini düşündüğünü söyledi.
Mustafa Balbay, seçim bürosu açılışı için geldiği Balıkesir’in Edremit İlçesi'ne bağlı, Bütünşehir yasası nedeniyle kapatılacak olan Güre Beldesi'nde, Belediye Başkanı ve Edremit Belediye Başkan Adayı Kamil Saka ve partilirce karşılandı. Konakladığı otelde muhabirinin sorularını yanıtlayan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP’den aday olamayıp istifa edenlerle ilgili olarak açıklamalar yaptı. CHP’den aday gösterilen bazı isimlerin tartışmalara neden olduğunu ifade eden Balbay, konuyla ilgili şöyle konuştu:
"Ben dahil, haddimi aşmış olmayayım ama Kemal Kılıçdaroğlu dahil hiç kimse CHP’den büyük değildir. Bir kuruma gelirsiniz. O kurumun kuralları vardır. O kuralları kabul ederek bir yarışa girersiniz. Örneğin CHP demiş ki 'Edremit’te ön seçim yapacağım. Ayvalık’ta yapmayacağım' Ona göre de adaylarını belirlemiş. Şimdi siz aday olamayınca tanımamak çok şık değil bence. Tabii saygı duyuyorum. Fikir özgürlüğüne inanmış insanlar olarak herkes bizim gibi düşünsün demiyorum. Ama bu iş uzun soluklu bir yarış. Bu bir maraton. Demirel’in dediği gibi 'Siyasette bazen 24 saat çok uzundur. Bazen de beş yıl çok kısadır.' O yüzden ben istifa edenlerin de inanarak söylüyorum ki, yüzde 80'inin geri döneceğini düşünüyorum. Bakacaklar, gerçekçi davranmak gerektiğini düşünecekler ve geri dönecekler."
'YURT İÇİNDE DE KOŞUŞ YASAĞI GETİRECEKLER'
Özgürlüğüne kavuşmasının 62’nci gününde 136’ncı kez mikrofona çıktığını kaydeden Mustafa Balbay, 20 ili ziyaret ettiğini açıkladı. Kendisini yoğun bir temponun içinde bulduğunu kaydeden Balbay, yakınlarının "Eskiden hiç olmazsa adresin belliydi. Gelip buluyorduk seni. Şimdi nerede bulacağımızı bilemiyoruz" diyerek kendisine sitem ettiğini dile getirdi. Yurtdışına çıkış yasağı bulunduğunu hatırlatan Balbay, "Bu gidişle yakında yurtdışına çıkış yasağının yanı sıra bir de yurtiçinde koşuş yasağı getirecekler. Çünkü yılsonuna kadar, en azından 30 Mart’a kadar gelen çok sayıda davet var. Bu ayın sonuna kadar Amasya, Çorum, Artvin, Balıkesir İl Merkezi ve Burdur’a gideceğim. Mart ayında daha bir yoğunluk var. Dolaşacağız. Bu işi yarım bırakmayacağız” dedi.
'BU YOLUN SONU İYİ YERE VARACAK'
Burhaniye ve Edremit’te katıldığı açılışlarda halkın CHP’ye ilgisini değerlendiren Balbay, katılanların sayısından çok, ortamın heyecanına dikkat ettiğini vurguladı. Heyecan yoksunu bin kişinin hiçbir anlam ifade etmediğine dikkat çeken Mustafa Balbay, "Heyecanlı 10 kişi onlardan daha önemlidir. Ama burada hem sayısal olarak, hem siyasal olarak, hem de heyecan olarak çok güzel bir topluluk vardı. Her yer canlıydı. CHP adaylarının tartışılmasının nedeni de bu ilgi bence. CHP’nin başarı elde edeceği görüldüğü için adaylar bu kadar hassas, bu kadar ilgili. Ben öncelikle bu heyecanı CHP’ye yönelik beklentinin yüksekliğine veriyorum. Bütün hayallerimiz Türkiye ile ilgili. Hani var ya Orhan Veli’nin şiiri: “Çok yaklaşmışım. Dokunuyorum. Anlatamıyorum.' Biz dokunuyoruz ve anlatacağız da. Ben yürekten inanıyorum. Bu yolun sonu iyi yere varacak."