Hasan DÖNMEZ/ KONYA, () - CHP Yalova Milletvekili ve genel başkan adayı Muharrem İnce, CHP Konya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan adayı olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na göndermede bulunan İnce, "2015 mayıs-haziranda Başbakan sizin arkadaşınız olacak diyorum. Sizi üzeceğim, ama hemşerinizi orada fazla tutmaya niyetim yok. Haziranda onu oradan göndereceğim. Kusura bakmasın" dedi.
CHP'li Muharrem İnce, Konya'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Mevlüt Karpuz'un da katıldığı toplantıda partililerine seslenen İnce, salonun kalabalık olmasına değinerek, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde emin ki bu binada böyle bir kalabalık yaşanmamıştır. Eğer Cumhurbaşkanlığı seçiminde böyle bir kalabalık yaşanmadan böyle bu heyecan Konya il örgütünde varsa demek ki ben doğru iş yapıyorum" dedi.
Karış karış Türkiye'yi dolaştığını ifade eden İnce, şunları söyledi: "'Karış karış Türkiye'yi dolaşıyorum. CHP'nin yeniden iktidar olma umudunu, çözüm olma sürecini, burada CHP'nin iddiasını ortaya koyuyorum. Sıkın dişinizi çok yakında 2015 mayıs- haziranda Başbakan sizin arkadaşınız olacak diyorum. Sizi üzeceğim ama hemşerinizi orada fazla tutmaya niyetim yok. Haziranda onu oradan göndereceğim. Kusura bakmasın. Sizde hemşerinize iletin. Ben bu iddiada bulunuyorum ama, Recep Tayyip Erdoğan zaten kime 'kardeşim' dediyse o pek hayır etmedi. Esad'a, 'kardeşim' dedi. Kaddafiye, Abdullah Gül'e 'kardeşim' dedi. Şimdi en son Davutoğlu'na 'kardeşim' dedi. Kime kardeşim dediyse eyvah. Sizin hemşerinize de kardeşim dedi. Bunu da bilesiniz."
CHP'NİN EL FRENİ ÇEKİLMİŞ
Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren İnce, şöyle konuştu: "Türkiye'de eğitim, laiklik niteliğini yitirmiş, dış politikada komşularımız kalmamış, insanlarımız rehin. Emekli geçinemiyor. Gıda maddelerine yüzde 30 zam gelmiş. Türkiye'de tarımda 20 milyar ithalat yapılırken, Türkiye gidip Sudan'da tarım arazisi kiralıyor. Köylünün merası yasalarla elinden alınmış. Yüzden fazla insanımızın ölümünün sorumlusu Türkiye'yi dış politika batağına saplayan, maceracı birisi Libya'ya uçaklarla dolar gönderen birisi Türkiye'ye Başbakan olmuş CHP hala milletin gözünde bir umut değil. Neden umut değil biliyor musunuz; Çünkü CHP'nin el freni çekilmiş. Ben bu CHP'nin el frenini indirmeye talibim. Önümüzdeki 10 ay içinde sayın genel başkanın, onun yönetim anlayışının, onun MYK'sının siz iktidar olacağını, başbakan olacağını, inanıyor musunuz. Bunu bana değil, kendinizi sorun, eşinize sorun, bunu sokaktaki insana sorun, hastanedeki doktora sorun, köşe başındaki manava sorun. Bu umudu görüyorsanız devam edin. Ama ben bu umudu görmüyorum."
Kendisine 2015 yılını beklemesini söyleyenlerin olduğunu anlatan İnce, "Ben beklerim, ama Türkiye beklemez. Çünkü CHP yüzde 20 bandında bir oy alırsa, Ak Parti yüzde 45'lerde bir oy alırsa, Tayyip Erdoğan, başkanlık istemine geçecek. 330'un -367'nin üstüne çıktığı zaman başkanlık sistemini Türkiye dayatacak. Ben bunun önünü kesmek istiyorum, bu partiyi umut yapacağım. Parti binalarının ışıklarını akşam saat 22.00- 23.00 söndürmeyeceğim. Parti binalarının önünü şenlik yerine bayram yerine döndüreceğim" dedi.
GENEL BAŞKAN İKİNCİLİĞE BAŞTAN RAZI
Muharrem İnce, "Sayın genel başkan, 'oylarım anlamlı şekilde düşmezse istifa etmem' diyor. İkinciliğe baştan razı. Ben razı değilim. Ben birinci olmak istiyorum, ben başbakan olmak istiyorum. Sayın genel başkan, 2010'da yüzde 40'ı bulmazsam giderim diyordu. Şimdi oylarımı düşürmezsem gitmem diyor. Aramızdaki fark bu" ifadelerini kullandı.
SOLCULUĞU UNUTAN CHP İKTİDAR OLAMAZ
CHP üyelerine solculuğu ve devrimciliği hatırlatacağını ifade eden İnce, "Partide demokrasi yoksa, sizin Türkiye'deki demokrasi hayallerine kimse inanmaz. Solculuğundan, devrimciliğinden utanan bir CHP iktidar olma şansı yok. Cesur olacağız. Ali İsmail Korkmaz kadar cesur olacağız, Abdullah Cömert kadar, Berkin Elvan kadar cesur olacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI