Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Emniyet'te yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan bazı polislerin eşlerini TBMM'deki makamında kabul etti.

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan polis memuru Erkan Ünal'ın eşi Nesibe Ünal, yapılan operasyonların hukuka aykırı olduğunu belirterek, "Operasyonun 8 ay öncesinden bu süreç başlamıştı. Sahur vaktinde bu operasyon yapıldı, su vermeden sahur yaptırıldı. Emniyette psikolojik ve fiziksel baskılar uygulandı. Kendisi teslim olan polislere kelepçe takıldı. Bu polisleri yıldırma ve sindirme operasyonudur. Hukuk hepimize lazım, hukuka sahip çıkalım" dedi.

Haksızlığa uğrayan herkesi savunacaklarının belirten CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bizim inandığımız değerler hukukun üstünlüğü, adaletin yerini bulması, toplumda huzurun yerini bulmasıdır. Biz hakkın hukukun yerine gelmesinde ideolojik bakmayız, çıkar gözetmeyiz. Silivri'de haksız bir şekilde tutuklanan generali de savunuruz, göstericilere otelini açtı diye ihalesi iptal edilen holding patronunu da savunuruz, başörtüsünden dolayı okuyamamış genç kızımızı da savunuruz, gözaltına alınan polisi, savcıyı da savunuruz. Kim haksızlığa uğramışsa yanında olmak isteriz. Bugün Zaza olmak isteriz, Alevi olmak isteriz. Bir ülkenin Başbakanı 'sen Zaza'sın, sen Alevi'sin' diyorsa böyle bir adamdan Cumhurbaşkanı olmaz. Ben Türk ve Sünnilere seslenmek istiyorum, çoğunluk olan onlar, siz azınlık olsaydınız acaba böyle konuşur muydu? Biz adaletin işlemesini, hukukun üstünlüğünün işlemesini istiyoruz" dedi.