Sebile ÇETİN/BURSA, () - SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Vatandaş kimin hırsız olduğunu gözünden anlıyor" dedi. Müezzinoğlu, CHP'ye neden okyanus ötesinden destek aldığını sormak gerektiğini belirterek, "Dün bunlar mürteciydi, irtica odağıydı. Bunların korkularından rahatsızdınız. Bugün, ABD'nin büyükelçisi ile özel görüşmeler yaparak, Türkiye'nin geleceği ile kaderiyle oynayacak, sonra da okyanus ötesiyle omuz omuza yan yana yürüyecek ne değişti?" diye konuştu.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı tamamlanan Mudanya Devlet Hastenesi'nin açılış törenine katılırken, sivil toplum kuruluşları ile görüşmek üzere Bursa'ya geldi. Bugün, Mübadele Göçmenleri ile bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, kurulduğu günden itibaren iktidardan alınıp kapatılmak istenen Ak Parti'nin, gücünü aldığı milletin partisi olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 'Hukuk katili' diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bakan Müezzinoğlu, şöyle dedi:
"Milli irade katilliği ile tescillendiniz. Yapılan seçimlerde 2 kişiden 1'inin oyunu alarak, yüzde 47'lik başarı elde eden partimiz hakkında, seçimden 7 ay sonra bir savcı tarafından parti kapatma davası açıyor. CHP bu savcıya alkış tutuyor, destek veriyor. 'AK Parti kapansa da meydan bana kalsa', 'Meydan milleti sömürenlere kalsa', 'Meydan, ümüğünü sıkarak milleti hortumlayanlara kalsa' diyerek. 11 kişi aylarca milli iradenin hak ve hukukunu bıçağın sivri ucunda tutu. AK Parti 1 oyla kurtuldu. Hukuktan bahseden CHP, MHP, milli iradenin hak ve hukuku ile çelik çomak oynanırken neredeydiniz? Ne zaman halk ve milletin yanında olacaksınız? Bütün sorumluluklarını güç odaklarına ait hissettiler. Bütün emirleri güç odaklarından aldılar. Yurt içindeki güç odakları yetmiyorsa, yurt dışından, okyanus ötesinden destek almaya çalışıyorlar."
Okyanus ötesinden destek almakla suçladığı CHP'ye, “Dün bunlar mürteciydi, irtica odağıydı. Dün bunların korkularından rahatsızdınız. Bu gün ne değişti de ABD'nin büyükelçisi ile özel görüşmeler yaparak, Türkiye'nin geleceği ile kaderiyle oynayacak, sonra da okyanus ötesiyle omuz omuza yan yana yürüyecek ne değişti? Hangi emri, talimatı aldınız? Ne zaman sandıktan çıkana saygı duyacaksınız?"
Bakan Müezzinoğlu, yaptıkları hizmetleri anlatırken, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun görünce 5 yıldızlı otel zannedeceği şehir hastanelerin tamamen devreye girmesiyle, 10 milyar dolarlık sağlık turizmi hedeflediklerini söyledi. Müezzinoğlu, "2023'te 2 trilyon dolarlık milli bütçeye ulaşacağız. Eyy CHP; bu hedeflerimizden İngiltere, Almanya, Fransız, İsrail rahatsız olabilir ama sen neden rahatsız oluyorsun?" dedi.
Halkın kimin hırsız olduğunu gözünden anladığını söyleyen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sandıkta başarılı olamayanların, partilerini kaset, darbe girişimleri ve yalanlarla iktidardan düşürmek istediklerini açıkladı.

SÇ(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)