DOKTORLARA KARŞI YÜKSEK SEKLE KONUŞMAYIN
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Üftade Tekkesi’nin açılışı ardından Mudanya İlçesi’nde yeni yapılan devlet hastanesinin açılış törenine katıldı. Bakan Müezzinoğlu, 2002 yılında milli bütçeden sağlık sektörüne 190 milyon ayırırken bu rakamın geçen yıl 1 milyar 700 milyon TL'ye yükseldiğini açıkladı. Bu süre içersinde 269 olan yoğun bakım yatak sayısının 17 binin üzerine çıktığını, yeni doğan yoğun bakım ünitesinin ise 661'den 8 bine yükseldiğini kaydetti. Şu anda 31 bin yatak kapasiteli 216 hastane inşaatının devam ettiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'de her 4 kişiden 3'ünün sağlık yatırımlarından memnun olduğunu ifade etti.
Bakan Müezzinoğlu, halktan zor bir mesleği icra eden doktorlara karşı yüksek sesle konuşmamalarını isterken "Onlara kendi canınız gibi bakın. Son dönemde kalbimizi inciten, gönlümüzü kıran sağlıkta şiddet cümlelerini duymak istemiyoruz. Hemşire, ebe, hekimimize, sağlık çalışanımıza herhangi bir vatandaşımızın, yüksek sesle konuşmasını doğru bulmam. Sizler de doğru bulmayın" dedi.
“BAKANDAN PANKARTLI DİYALİZ MERKEZİ İSTEĞİ"
Hastanenin açılışını yapan Bakan Müezzinoğlu daha sonra giydiği beyaz önlük ile hastaneyi gezdi ve yatan hastalara "Geçmiş olsun" dedi. Mudanya Devlet Hastanesi'ne geçirdiği felç sonucu tedavi olmak için yatan 4 çocuk, 10 torun sahibi 85 yaşındaki Kazım Ülkeroğlu ve eşi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan, 'Mudanya’ya Diyaliz merkezi İstiyoruz. Teşekkürler’ yazılı pankart açarak diyaliz merkezi istedi. Pankartı görünce şaşıran Bakan Müezzinoğlu, "Pankart açmak eyleme girer" diye espri yaptı. Bakan Müezzinoğlu daha sonra Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr.Yavuz Baştuğ’u da yanına çağırarak Ülkeroğlu çiftinin isteklerinin yerine getirilmesi için talimat verdi.

SÇ,Mİ(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)