BALIKESİR’in Gönen İlçesi’nde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP’nin son dönemde yeni ittifaklara girdiğini öne sürerek, "Daha önce Atatürk, laiklik, Cumhuriyet'ten bahseden CHP baktı ki buralarda çıkış yok artık yeni iktidar yolunu Pensilvanya'da aramaya başladı. Bu millet 30 Mart akşamı CHP'ye de bu milletin iradesine yanlış yapanlara da en büyük dersi verecektir dedi.
Gönen İlçesi’nde yaptırılan 75 yataklı devlet hastanesi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak,Balıkesir Sağlık Genel Sekreteri Hasan Yılmaz, TOKİ Uygulama Başkanı Niyazi Özdemir, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman ve çok sayıda kişi katıldı. Açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti’nin yönetime geldiği gün 76 milyona "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" dediklerini belirterek, bu anlayışla sağlık, eğitim ve ekonomi başta olmak üzere tüm alanlarda 11 yıldır gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Gönen’in hizmete açılan bu hastaneyle yeni bir vizyon yakalayacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
"29 yıldır Gümülcine, Batı Trakya'dan benim hemşehrilerim kaplıcalardan istifade eder. Rahmet babam da zaman zaman buraya gelip Gönen’in kaplıcalarından istifade ederdi. Batı Trakya ve Gümülcine’den vatandaşlarımız yeni bir zenginliğe kavuştu. Gönen bu hastaneyle kaplıca turizme ilave olarak sağlık turizminin de bir ayağını oluşturdu. Bir taraftan bölge, insanımıza sağlık hizmeti verirken bir taraftan da Balkanlar'dan gelen soydaşlarımıza sağlık turizmi anlamında hizmet verecektir."
Bakan Müezzinoğlu, Türkiye’yi sağlık turizmi ile sadece 76 milyon insana değil, yakın coğrafyasında 1 milyar insana hizmet eder hale getireceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bunun için şehir hastanelerini hızla uygulamaya koyuyoruz. Bugün temelini atacağımız. Balıkesir'deki 850 yataklı ve kapasite artımıyla 1200 yatağa çıkabilecek. Ülkemizin 2023 yılında Cumhuriyetinin kuruluşunun 100 yılında dünya ekonomileri arasında ilk 10 ekonominin arasında bu ülkeyi ve milleti taşıyacağız. Dünyanın güçlü ülkelerinin oturduğu o onurlu masaya Türkiye Cumhuriyeti devletini oturtacağız. Bundan rahatsız olanlara her türlü mesai birlikte vereceğiz. Birileri Türkiye’nin bu yükseliş, gelişme, hak ettiği güzel hizmetleri almasından rahatsız oluyor. Olsunlar. Onlar ne kadar rahatsız olurlarsa olsun. Biz başta başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Ak Parti kadroları ve milletimizle beraber bu güçlü yolculuğu devam ettireceğiz."
"SEN RÜYADA AMBULANS HELİKOPTER, UÇAK GÖREBİLİYOR MUYDUN?"
2002 yılında Türkiye’nin toplam 630 ambulansı olduğunu ve son 1 yılda 1200 ambulans dağıtımı yapıldığını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yani toplamın iki mislini bir yılda ülkenin hizmetine sundu. Ambulansla hastalarımızı taşıyor. Ambulanslarımız dünyanın neresinde olur olsun hastalarını alıp getiriyor. Ey Kılıçdaroğlu; sen rüyada ambulans helikopter, ambulans uçak görebiliyor muydun? SGK genel müdürüyken bu millet ilaç bulamıyordu. Ama şimdi eskiden Almanya’daki turistler Türkiye geldiklerinde hastalandığı zaman Almanya Türkiye'ye ambulans uçağı gönderip vatandaşını alıp götürürdü. Şimdi aynısını biz yapıyoruz. Yazın milli atletimiz Londra'da rahatsızlandı. Ambulans uçağımız gönderip getirterek ülkemizde tedavisini yaptırdık. Büyük ülke, güçlü millet budur. Dünyanın neresinde olursa vatandaşına sahip çıkar, onun başını dik tutar. Türkiye bunu başardı. 15 günce Kazakistan'da bir TIR şoförümüz kaza yapmıştı. Kırıkları vardı. Bize ulaştılar 'Tedavimizi yaptıramayız’ dediler. Ambulans uçağımız gitti. TIR şoförünü aldı ülkemize getirdi. Ey Kılıçdaroğlu, ey CHP; Türkiye'nin istikrarından rahatsız olmanızı anlamada zorlanıyoruz. Ey MHP; büyük milliyetçilik budur. Ay-yıldızlı bayrağımızı dünyanın her noktasında dalgalandırabilmek en büyük milliyetçiliktir. 2 gün önce Sudan’da Niambar'da 200 yataklı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yaptırdığı hastanenin açılışını yaptım. Türkiye’de oradaki mazlumlara sağlık hizmeti duruma ulaştı. Bundan Almanya, İngiltere, İsrail rahatsız olabilir Ey CHP, ey MHP neden rahatsız oluyorsun? Sen nasıl milliyetçisin, sen nasıl halkçısın?"

EÖ(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)