AK PARTİ'Yİ MİLLETİN GÖZÜNDEN İNDİREMEZLER
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilçede bulunan yaklaşık 350 esnafı tek tek ziyaret ederek sohbet edip, Belediye Başkan adayı Ahmet Turgay Oğuz'a destek istedi. Bakan Yılmaz daha sonra, ilçe merkezinde bulunan ve çürük raporu alınan Atatürk Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yıkım törenine katıldı. Yıkım töreni öncesi dua edilmesi dikkat çekti. Bakan Yılmaz ardından ilçede bulunan spor salonuna geçerek aday tanıtım toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Yılmaz, 30 Mart'ta yapılacak seçimlerin yerel yönetimleri belirlemeden daha öte bir anlamı olduğuna dikkat çekti. 30 Mart seçimlerinin kısa süre sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ve sonrasındaki genel seçimleri de etkileyeceğini belirten Bakan Yılmaz, "Biz diyeceğiz ki bu millet kendi kaderini tayin eder. Dışardan dayatmalara plan yapanların planlarını oyları ile boşa çıkarır diyeceğiz" dedi.
Muhalefetin çaresiz olduğunu, 2002'den beri girdiği her seçimi kaybettiğini ifade eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şöyle konuştu: "Anketlerde de sonuç alamayanlar adeta denize düşen yılana sarılır gibi yılandan medet umuyorlar. Sahte kasetlerden medet umuyorlar. İstiyorlar ki bu kasetler kendilerini ümitsizlik çukurundan çıkaracak. Sanıyorlar ki bu kasetler anketlerde ki en dipten yukarı çıkartacak. Ama yanılıyorlar. Çünkü Ak Parti'yi milletin gözünden indiremezler. Millet kendi gözüne hak etmeyeni, millete hizmetkar olmayanı millete üstten bakanı koymaz. Onlar sanıyorlar ki Ak Parti olmazsa, mesele kalmayacak. Halbuki Ak Parti olmasa millet yine onlara oy vermeyecek. Çünkü onların milletin gönül frekansını, dilini tutması imkansız. Millet kavga edeni tutmaz, iki kelimesinden biri küfür olanı tutmaz, millet müfterilere oy vermez. Onlar sanıyorlar ki Ak Parti susarsa mesele kalmayacak. Ak Parti milletinin gür sesidir. Ak Parti sussa millet konuşur. Ak Parti sussa Millet susmaz. Bu Millet son 200 yıllık Türk tarihinin en güçlü devletini ihya edenleri unutmaz. İhya edenleri bu kutlu medeniyet yolunda yalnız bırakmaz. Sessiz milyonların sesi mazlumların sırdaşı gariplerin yoldaşı gücünü Milletten alan ne Recep Tayyip Erdoğan'ı unutur nede Ak Parti'yi yalnız bırakır."
Ak Parti iktidarı döneminde yapılanları anlatan Bakan Yılmaz, 10 yılda 80 yıldan daha fazla hizmat yapıldığını iddia etti. Özgürlüklerin kapısının Ak Parti döneminde açıldığını ifade eden Bakan Yılmaz konuşmasını şöyle tamamladı: "Ak Parti'yi bu millet yalnız bırakmaz. Çünkü biz inanıyoruz ki yoktan da vardan da öte bir var vardır. Ne yapsalarsa yapsınlar boş. Onlar ne kadar tuzak kurarlarsa kursunlar inşallah 30 Mart rabbimin inayeti ile yerle yeksan olacaktır. Merhum başbakan Menderes bu cunta aşıklarına bu milleti beğenmeyenlere, göbeğini kaşıyan adam diyenlere 'Yeter söz milletindir' diyerek karar verdi. Ancak milletten aldığı sözü 60 darbesi ile astılar. Şimdi biz de diyoruz ki Menderes'ten sonra 'Yeter söz de kararda milletindir'. İşte bunu 30 Mart günü hep beraber söyleyeceğiz. İnanıyoruz ki çağdaş mandacıların değil, halkımızn dediği olacaktır." 

HY (EA/RT) (FOTOĞRAFLI)