MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 11 Temmuz Dünya Yetimler Günü nedeniyle Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

"BÜTÜN KARDEŞLERİMİZİN KURAN OKUMASI LAZIM"Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz çeşitli programlara katılmak üzere akşam saatlerinde karayolu ile memleketi Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı'ndaki Kütük Ev'de yetimler için düzenlenen iftar programına katıldı. Yemek sonrasında konuşan Bakan Yılmaz, Ramazan ayının önemine değinerek, "Ramazan ayı dayanışma ayı, Ramazan ayı sorulmayanların sorulduğu ay, Ramazan ayı görülmeyenlerin görüldüğü aydır. Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın güzel bir sloganı var, 'Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın' diye Ramazan ayı başı rahmet ortası, mağfiret sonu, cehennem azabından kurtuluş. Rahmetle başladık mağfirete eriştik ve inşallah kurtulanlardan olarak bayrama eksiksiz erişiriz. Ramazan Kuran ayıdır, çünkü bu ayda bin aydan hayırlı Kadir Gecesi var. Ramazanda bütün kardeşlerimizin Kuran okuması lazım, evlatlarına da Kuran öğretmesi lazım veya öğretilecek okullara, camilere, mescitlere göndermesi lazım. Ramazan yardımlaşma ayı, gariplerin yoksulların gurebaların birbirini gözetmesi ayı. Cenab-ı Allah bu ayda yardımlaşmayı emretmiştir" dedi.

Bakan Yılmaz, daha sonra kısa bir süre önce ablası Şemsi Özsu'yu kaybeden Vali Alim Barut'a taziye ziyaretinde bulundu. Buradaki ziyaretin ardından Kızılay Sivas Şube Başkanlığı'nı da ziyaret eden Yılmaz, şube başkanı Mustafa Sarılar'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI