Fırat KESKİNKILIÇ/ ANKARA,() - KÜTAHYA Bağımsız Milletvekili İdris Bal, "noterlik vazifesi görmeyecek, toplumun birliğini, bütünlüğünü temsil edecek, seçildikten sonra herkesin Cumhurbaşkanı olacak bir Cumhurbaşkanı'na ihtiyaç olduğunu" söyledi.
Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili "Gül mü Erdoğan mı Cumhurbaşkanı olsun? Bu kısır bir tartışma. Türkiye, Gül ve Erdoğan'dan ibaret değildir. Gül, Erdoğan, Ahmet, Mehmet'ten ziyade, Türkiye nasıl bir cumhurbaşkanına ihtiyaç duyuyor, buna bakmak ve vurgu yapmak lazım" dedi. Bal,sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülkenin değerleriyle barışık, ülkede kim yaşıyorsa Müslimi, Gayrimüslimi, Sünnisi, Alevisi herkesle barışık, camiye de kiliseye de cemevine de girebilen herkesle kucaklaşabilen Cumhurbaşkanı'na ihtiyacım var. Evrensel ve demokratik değerlere saygılı bir Cumhurbaşkanı'na ihtiyacımız var. Noterlik vazifesi görmeyecek, Cumhurbaşkanlığı görevinin hakkını verecek, ne noter ne acımasız muhalefet olacak, toplumun birliğini ve bütünlüğünü temsil edecek, devlet kurumlarının uyumlu çalışmasına yardım edecek, kaç oyla seçilirse seçilsin seçildikten sonra yüzde 100'ün cumhurbaşkanı olacak bir Cumhurbaşkanı'na ihtiyacımız var."

(BY) FOTOĞRAFLI