KÜTAHYA, () - AK Parti'den istifa eden bağımsız milletvekili İdris Bal'a, Kütahya Polisevi'nde basın toplantısı yapması için izin verilmedi.
Düzenleyeceği basın toplantısı için Kütahya Polis Evi'ne giden Milletvekili İdris Bal'a görevliler kamuya ait binada basın toplantısı yapılamayacağını söyledi. Bal, bunun üzerine basın toplantısını kent merkezindeki bir pastanede yapmak zorunda kaldı. Bal, polis evinde basın toplantısı yapmasına izin verilmemesini eleştirerek şöyle dedi:
"Ben 2011'de milletvekili olduktan sonra defalarca yerel ve ulusal basınla polis evinde beraber oldum. Bunun adına ister basın açıklaması koyun, ister sohbet koyun, ister istişare koyun. Ben defalarca basınla polis evinde beraber oldum. Yemek yedik, çay içtik, sohbet ettik. Hatta bir defasında yanlış hatırlamıyorsam NTV bizzat Ankara'dan gelip polis evinde canlı yayın yapmıştı. Bu sabah sizlerle beraber olmak istedik ama ben daha gelmeden sizi taciz etmeye başlamışlar, 'Burada yapamazsınız, bir araya gelemezsiniz, buradaki zaten AK Parti'den de ihraç edildi' diye. Sanki polisevleri iktidarın, AK Parti'nin malıymış gibi bir tavır sergilemişler. Ben de arabamla geldiğimde iki polis arkadaş, zannediyorum polisevi yöneticisi olan müdür arkadaşlar geldiler. Ben de bayramlaşacaklar zannediyordum. Dediler ki bana 'Burası devlet kurumu, basın açıklaması yapacakmışsınız, burada yapmayın, müdürümüz öyle söylüyor' dediler ve emniyet müdür yardımcısı geldi. Belli ki sayın vali ve emniyet müdürü bu arkadaşları göndermiş. 'Ben burada daha önce de çok basın açıklaması yapıp basın ile bir araya geldim sohbet ettim. O zaman burası devlet kurumu değil miydi? Ya da burası bir partinin kurumu mu?' şeklinde açıklayınca 'Yani efendim emir böyle dediler.' Ben de tarz olarak kavgayı gürültüyü sevmem. Elimi bir polis müdürüne BDP'lilerin yaptığı gibi kaldırmam. Ben polisi severim. Ben polis akademisinde profesörlük yaptım. Devletimi, milletimi severim. Polisevi devletin bir kurumudur. MHP milletvekili Prof. Dr. Alim Işık da kullanabilir, ben de kullanabilirim. Legal ölçüde her türlü faaliyeti yapabilirim. Nasıl orada düğün yapılıyorsa, toplantılar yemekler veriliyorsa her şey yapılabilir. Burada emniyet müdürünün, valinin keyfine göre değil, anayasa ve sınırları içerisinde hareket edilir. İktidara yaranmak için vali de emniyet müdürü de ellerinden geleni yapıyorlar anladığım kadarıyla."

MECLİSE TAŞIYACAK

Milletvekili İdris Bal, kendisine karşı sergilenen tutumu meclis gündemine taşıyacağını belirterek; "Emniyet Müdür, Vali, Polisevi görevlisi bilin ki bu burada kalmayacak, bunu meclise de taşıyacağım ve soracağım. Polisevleri AK Parti'nin mülkü müdür? Polisler AK Parti'nin üyesi midir? Siz nasıl böylesine objektif olmayan taraf bir tavır sergiliyorsunuz" dedi.

ADI KOYULMAMIŞ DARBE

Gözaltına alınan polisleri hukuksuzca beklettiklerini söyleyen İdris Bal, "Hani hukuk falan diyorlar ya. Hukuk değildir bu. Yargılayan kimdi? Rıza Zerrab'ı bırakan kişi. Sekiz gün tutarak ifade aldı. Ki bazılarının ifadelerini bile almadan karar verdi. Bu polislere yönelik operasyon tamamen algı operasyonuydu. Gözaltı süresi dört günde bitiyor, ekstra beklettiler, eşya muamelesi yaptılar. Onları rehin tuttular orada. Ben onları ziyaret ettim. Onların çoğu benim öğrencim. O dört günlük gözaltı süresi bitmesine rağmen beni onlarla görüştürmeyip aramıza kilit vurdular. Türkiye anormal günlerden geçiyor. Darbe sadece askerler tarafından yapılmaz. Darbe meşru olmayan yollarla gücün elde edilmesidir. Meşru olmayan yollarla 17 ve 25 Aralık sonrası iktidar meclisin çoğunluğunu da yanına alarak devlet kurumlarına, TÜBİTAK'a, yargıya baskı yapıyor. Bu adı koyulmamış bir darbedir" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren milletvekili İdris Bal, "Filistin atkısı ile meydanlarda şov yaparak Filistin sorununu çözemezsiniz. Rabia işareti yaparak da Mısır sorununu çözemediniz, elinize yüzünüze bulaştırdınız. Bunlar iç siyasete yönelik şovlardır. Ey Anadolu insanı gözünüzü açın. Karşınızda sizin maneviyatınıza oynayan, sizin dindarlığınıza oynayan, şov yapan, tiyatro yapan bir lider var karşınızda" dedi.

İHSANOĞLU DAHA AKTİF OLMALI

Muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yeterince sahip çıkılmadığını söyleyen İdris Bal, "İhsanoğlu daha aktif olmalı. Bence miting yapıp halka inmeli. Bu seçimi meclis değil halk yapıyor. Daha dikkatli olunmalı. Daha dinamik olunmalı. CHP ve MHP daha fazla sahip çıkmalı ama ben şimdiye kadar yeterli anlamda bunu yaptıklarını düşünmüyorum İhsanoğlu ve destekleyen partilerin. Erdoğan gibi bir Cumhurbaşkanı bu ülkeye barış getirmez, kavga getirir, istikrarsızlık getirir." diye konuştu.

OK(EK)31.07.2014 (FOTOĞRAFLI)