TBMM Genel Kurulu’nda MHP Grup Başkanvekili MHP’li Oktay Vural Anayasa Komisyonu raporunun metine eklenmediği gerekçesiyle, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise metinde eksiklikler olduğu gerekçesiyle TBMM Başkanvekilil Sadık Yaku’a, itiraz ettiler. 
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, oturduğu yerden kalkarak TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’a, "Siz dalga mı geçiyorsunuz. Dalga geçiyorsunuz. Bu kanun teklifini tasarı olarak yazıyorsunuz ve dalga geçiyorsunuz. 48 ile 66 arasındaki sayfalar yanlış basılmış. Çocuk mu kandırıyorsunuz, dalga mı geçiyorsunuz, kafa mı yapıyorsunuz" dedi. İnce daha sonra rapor kitapçığını yere fırlattı. Bu sırada Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, söz alarak konuşmaya başladı. Bu sırada CHP, MHP ve BDP’li milletvekilleri masalara vurarak Elitaş’ın konuşmasına tepki gösterdi.
Söz alarak kürsüye çıkan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Sehven yanlış yazılmış. Benim itirazım yazım veya imlaya değil. Benim itirazı mı ayırt edemiyorsa burada insanlar onların Türkçe bilgisini sınav etmek zorundayım. 19 sayfa hükümetin teklif ettiği metin diye yazılmış. Kanun teklifi ile kanun tasarısı arasındaki farkı bilmeyecek kadar cahil insanlardan milletvekili olmaz. Bunu da meclise milletvekillerine bunu şehven yazdık demek cehaletin dik alasıdır. İçerik değişmiştir. Siz iradeyi değiştiriyorsunuz. Parlamentoya sunduğunuzu hükümetin iradesi diye soruyorsunuz. Bir kanun teklifidir bu. Siz nasıl olurda 19 sayfada hükümetin teklif ettiği metin diye anlatacaksınız bizde buna inanacağız. Bu derebeylerinin ülkesinde olur, diktatörlerin ülkesinde olur. Utanmasanız daksilleyin diyeceksiniz. Bu metin görüşülemez. Genel kurul yanlış bilgilendirilmiştir. Bunun geri çekilmesi gerekmektedir. Meclis Başkanına dilekçemi verdim. Bunu yapmamalısınız. Biliyorum emir kulusunuz, ama bu kadar küçük düşürmeyin meclisi” dedi.
Ardından çok sayıda milletvekili, kanun metni kitapçığını yere fırlattı. Meclis başkanvekili Sadık Yakut ise, yaşanan gerilim nedeniyle görüşmelere 1 saat ara verdi.