DENİZLİSPOR’un eski başkanlarından olan ve 1997- 2004 yılları arasında Haluk Ulusoy döneminde Türkiye Futbol Federasyonu’nda Yönetim Kurulu üyeliği yapan Ali İpek, yasından siyasete atılıp MHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. İpek, adaylığıyla ilgili gelişmeleri hafta içinde basın toplantısıyla açıklayacağını belirtti.
Yaklaşık bir aydan bu yana adı siyaset kulislerinde MHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak konuşulan Denizlispor eski başkanı Ali İpek’in adaylığı, Kayseri’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından açıklandı. Ali İpek ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan’ın da katıldığı '2. Aday Tanıtım Toplantısı’nda Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayının Ali İpek olduğu kaydedildi. Ali İpek’in adaylığı Denizli kamuoyunda sürpriz olarak nitelendirildi. İpek spordan siyasete geçiş sürecini ve adaylık gerekçelerini hafta içinde yapacağı basın toplantısıyla açıklayacağını ifade etti.
'DENİZLİ’DE BİR ŞEYLER YAPMAK LAZIMDI'
Denizlispor’da 1990-1992 ve 2005-2010 yılları arasında başkanlık yapan, Türkiye’nin dünya üçüncüsü olduğu dönemi de kapsayan 1997-2004 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim kurulu üyeliği de yapan evli ve iki çocuk babası işadamı Ali İpek adaylığını, "Denizli’de bir şeyler yapmak lazımdı. Spordan siyasete de bu kararla bir geçiş yapmış olduk" sözleriyle özetledi.
AK PARTİ VE CHP’NİN ADAYLARI AÇIKLANMADI
MHP Denizli’de hem büyükşehir hem ilçe adaylarını açıklayan ilk parti oldu. CHP ve AK Parti’de aday adaylığı süreci devam ederken, MHP büyükşehir ve 11 ilçe belediye başkan adayını açıkladı. MHP Denizli’de yerel seçimlerde büyükşehirde Ali İpek, Serinhisar’da Halil Öztürk, Çal’da Fethi Akcan, Babadağ’da Ahmet Yümsek, Bozkurt’ta Hamdi Cin, Kale’de İsmail Yarımca, Tavas’ta Abdülkadir Uslu, Baklan’da Hakan Orhan, Buldan’da Habip Kızılöz, Sarayköy’de Ahmet Çelikak, Güney’de Mustafa Ferhat Çetiner, Honaz’da Ali Semerci ile seçmenden oy isteyecek. Kalan sekiz ilçe belediye başkan adayının ise önümüzdeki günlerde açıklanacağı öğrenildi.