Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in tutuklu milletvekilleri için yasa önerisini değerlendiren MHP Ankara Milletvekili Özcün Yeniçeri; "Bu tür davaların yeniden görülmesi için girişimde bulunulması gerekiyor. Zararın neresinden dönersek kardır" dedi. 
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM Başkanı Çiçek'in girişiminin geç olsa da güzel bir gelişme olduğunu kaydederek şunları söyledi:
"En kısa sürede bu öneriden sonuç alınmasını umuyorum. Engin Alan 3,5 yıldır cezaevinde ve yargılanması konusunda çok ciddi itirazlar bulunuyor. Ortada bir komplonun olduğu, yeniden yargılanması gerektiği, ayarlanmış yargı ve uydurulmuş delillerle mahkemelerin görüldüğüne yönelik hükümet tarafının ciddi açıklamaları var. Hükümete ahlaki bir görev düşmektedir burada. Madem ki TSK'ya kumpas kurulmuştur, madem ki ayarlanmış mahkemeler ve uyarlanmış delillerle bu davalar görülmüştür, o zaman bunları ortadan kaldıracak adımlar atmalılar. Bu tür davaların yeniden görülmesi için girişimde bulunulması gerekiyor. Zararın neresinden dönersek kardır. Şu anda içeride bir milletvekili vardır ve yasama faaliyetini yapamamaktadır. Yasa önerisinden sonra kimse sorunun çözümünden kaçamayacaktır. Bundan sonra Engin Alan'ın içeride tutulduğu her gün zulümdür."
FK(BY/COŞ) (FOTOĞRAFLI)