Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA, ()- MHP'li Özcan Yeniçeri, 'Çözüm Süreci Paketi'ni eleştirerek; ''Böyle bir iktidara Türkiye'nin kaderi daha fazla teslim edilemez. Terör örgütü kedinin fareyle oynadığı gibi AKP İle oynamaktadır'' dedi.
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Yeniçeri, Türkiye’nin bütünlüğünün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olma hırsına kurban edildiğini sürdü. Çözüm Süreci tasarısını eleştiren Yeniçeri, şunları söyledi:
"Silahlı eylemlere katılmayan, hakkında arama kararı bulunmayan, suça karışmamış örgüt üyeleriyle, Avrupa'da ve Kuzey Irak'ta yerleşik isimlere Türkiye'ye dönüş kapısı açılacakmış. AKP’nin yeni açılım stratejisi budur. Sanki adamlar dağ ya da kamplara spor yapmak için çıktı. Bu stratejik yönden kör olan bir iktidarın kör stratejisidir. Tayyip Erdoğan bir süre önce, Abdullah Öcalan’ı asmaktan söz edip, bir sonraki süreçte İmralı’daki caniyi ‘halk önderi’ ilan etti. AKP’nin yürüttüğü politika, Kürtleri Türkiye’den koparıp Ortadoğu bataklığına sürüklüyor. Böyle bir iktidara Türkiye’nin kaderi daha fazla teslim edilemez. Terör örgütü kedinin fareyle oynadığı gibi AKP İle oynamaktadır."
Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman'da verilen elektriğin sadece yüzde 30’unun bedelinin tahsil edilebildiğini ifade ederken şöyle konuştu:
"Bu yüzden de bölge elektrik dağıtımı sağlayan şirket parasını alamadığından elektriği kesmektedir. Bunu bahane eden terör örgütü bölgede elektrik şirketinin binalarına saldırmakta, çam çerçeve indirmekte ve binaları ateşe vermektedir."
Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Yeniçeri; "Erdoğan’a devlet olmak, her şeye hakim olmak, millete tahakküm etmek yetmiyor olacak ki; Samsun-Erzurum-Sivas hattında Atatürk taklidi de yapmaktadır. Atatürk olmak için devlet kurmak, ilim bilmek, fen bilmek, tarih bilmek ve savaş dehası olmak yetmez; bir de milleti için yedi düvele karşı fedayı can edecek yüreğe sahip olmak gerekir" diye ekledi.

FOTOĞRAFLI