MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 2012 tarihli, dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzalı oluduğunu iddia ettiği belgenin kopyasını gazetecilere dağıtarak, "Bu belge, 28 Şubat sonrası uygulamaya konulan 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' gereği fişleme, izleme ve raporlama sisteminin AKP iktidarı döneminde de aynen devam ettiğini, fişleme belgelerinin muhafaza ve müdafaasının yapıldığını göstermektedir" dedi.
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 2012 tarihli ve altında dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in de imzasının bulunduğunu iddia ettiği bir belgenin kopyasını gazetecilere dağıtarak, fişleme ve izlemelerin Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı döneminde de devam ettiğini savundu. Daha önce de AK Parti iktidarı dönemine ilişkin benzer dökümanların bazı yayın organlarında yer aldığını belirten Yeniçeri, şunları söyledi:
18.05.2000 tarihinde Başbakanlık oluru ile yürürlüğe sokulan 'İticai faaliyetlere karşı Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu ile koordineli bir şekilde çalışılması gereken tedbirlerin tespiti ve takibi amacıyla Bakanlığımızda İrticai Faaliyetleri Takip ve Koordinasyon Kurulu oluşturulmuştur' diye açıklanıyor. Yazıda yapılan takip, tespit ve fişleme sonucunda hazırlanan 3 CD de ilgililere gönderildiği belirtilmiştir. Bu belge 28 Şubat sonrası uygulamaya konulan 'İrticai Mücadele Eylem Planı' gereği fişleme, izleme ve raporlama sisteminin AKP iktidarı döneminde de aynen devam ettiğini, fişleme belgelerinin muhafaza ve müdafaasının yapıldığını göstermektedir."
'SALDIRGANLARI ORTAYA ÇIKARMAK İKTİDARIN GÖREVİDİR'
Özcan Yeniçeri, MHP'nin İstanbul’un Esenyurt'taki seçim irtibat bürosu açılışında meydana gelen ve 1 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı 'provokasyon' olarak değerlendirirken, saldırganların ortaya çıkarılmasının iktidarın görevi olduğunu söyledi. Yeniçeri, "Provokasyon yaparak kaos çıkarmayı amaçlayan bu saldırıyı gerçekleştiren katil sürülerinin bir an önce ortaya çıkarılması iktidarın görevidir. Bu saldırı her şeyden önce ülke barışına, demokrasiye ve milli bütünlüğe yöneliktir. Planlı, hedefli ve amaçlıdır. Katiller, Türk milletinin sinir uçlarına dokunarak bir iç kargaşa çıkartmayı planlamaktadırlar. İktidarın durumun ciddiyetini kavraması bundan sonra planlanan provokasyonların akim kalmasını sağlayacaktır. MHP ve ülkücü camia vatan hainlerince tezgahlandığı açık olan bu provokasyona gelmeyecektir" diye konuştu.