MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Başbakan'a göre, operasyonda görüntülenen çantalar kitap doludur. Ayakkabı kutusunun içinde çıkan dolarlar hayır hasenat içindir. Tutuklananlar 'dürüst ve ülkeye katkılı' kimselerdir. Tutuklayanlar ise lahmacun yiyen, ayak ayak üstüne atan, tespih çeken kirli operasyon sahipleridir. Ayakkabı kutularına dolarları doldursa doldursa leylekler doldurmuştur" dedi.
Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına değinen ve hükümeti eleştiren Yeniçeri, şöyle konuştu:
"Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ikinci aşamasında devlet tıkanmıştır. Hükümet bizzat müdahale ederek yargı ve anayasal kurumları yasal görevini yapmaktan alıkoymuştur. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun savcısı 'Operasyon talebim polis tarafından uygulanmamıştır, cumhuriyet savcısı olarak görev yapmam engellenmiştir ve deliller karartılmıştır' dedi. Başsavcı ise savcıyı 'yalan yanlış bilgi vermek ve soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek'li suçlamıştır. Ardından da soruşturma dosyası savcının elinden alınmıştır. Ortaya çıkan görüntü şudur; Savcı emir veriyor, emniyet yerine getirmiyor. Savcı konuşuyor başsavcı yalanlıyor. HSYK açıklama yapıyor, Başbakan 'HSYK yargılanmalıdır' diyor. Türkiye’de devlet işlemiyor, yargının bağımsız ve tarafsız görevini yapması engelleniyor. İktidar buna izin vermiyor. Bakanların istifa etmede gecikmeleri, soruşturmaya müdahale getirmiştir. Yolsuzluk operasyonunu yapanlar görevinden alınmış, adli kolluk yönetmeliği değiştirilmiştir. Soruşturma savcılarına savcılar eklendi. Böylece halkta bu soruşturmadan haklı olarak bir sonuç çıkmayacağı kanaati oluştu. Hükümet var gücüyle soruşturmayı rüşvet ve yolsuzluk yapanların üzerinden operasyon yapanların üzerine kaydırmaya çalışıyor. İktidar yolsuzluk operasyonu yaparak 4.5 milyon doları ele geçirenleri komplonun uygulayıcıları olarak görüyor. İktidar, yandaşlarının ve iktidar yetkililerinin yaptıkları iddia edilen yolsuzlukların otaya çıkarılmasını istemiyor."
LEYLEK GETİRMİŞ OLMALI
Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonucu ayakkabı kutuları içinde çıkan paralara da değinen Yeniçeri, "Başbakan'a göre, operasyonda görüntülenen çantalar kitap doludur. Ayakkabı kutusunun içinde çıkan dolarlar hayır hasenat içindir. Tutuklananlar 'dürüst ve ülkeye katkılı' kimselerdir. Tutuklayanlar ise lahmacun yiyen, ayak ayak üstüne atan, tespih çeken kirli operasyon sahipleridir. Bu durumda ortada bir tek cevap verilmeyen soru kalıyor o da 4.5 milyon doları o ayakkabı kutularının içine kimin getirip yerleştirdiğidir? Onun cevabını da biz verelim; Ayakkabı kutularına dolarları doldursa doldursa leylekler doldurmuştur. Leylekler çeşme başında uzun gagalarıyla ayakkabı kutuları almış o eve getirmiş olmalılar. Leylekler lak lak ederek AKP’nin sloganını da yeniden formatlamışlardır; Durmak yok, yolsuzlara selam,yolsuzluğa devam" diye konuştu.

FK(SS)