Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA,() - MHP'li Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın 'Seçilirsem tarafsız olmayacağım' sözlerini eleştirerek; ''Hasbel kader cumhurbaşkanı oldun. Tarafsız olacağına dair Cumhurbaşkanlığı yeminini nasıl edeceksin? Tek ayağının üstünde mi?'' dedi. 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Açıklamasında Kamu Personeli Seçme Sınavı'na dönük eleştiriler yönelten Vural; ''KPSS'deki soruların bir kitapçıktan alındığının delilleriyle ortaya konuldu. Yazıklar olsun bu çocukların çalışmalarını yok sayanlara, yazıklar olsun adil sınav yapmayanlara. KPSS'de 85 puan alan bir aday herhangi bir yere yerleşmezken, daha düşük puan alanlar ise işe giriyor'' diye konuştu.

''KİMİN MANKENİ OLMAYI SÜRDÜRECEKSİN? RIZA'NIN MI, HAVUZ MEDYASININ MI?''

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklama yapan Vural, Ekmeleddin İhsanoğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kıyasladı. Vural, Erdoğan'ın bürokratik oligarşinin, sermaye ve gücün yanında, İhsanoğlu'nun ise milletin, devletinin, hakkın, hukukun ve vicdanın yanında olduğunu savundu. Vural şunları söyledi; "Bu yarış milletin desteğinden başka gücü olmayanlarla her türlü gücü elinde bulunduranların yarışı olacaktır. Erdoğan, dünkü AK Parti Grup Toplantısı'nda 'Bana küfredebilirsiniz ama Erdoğan'ın aldığı terbiye size aynı dille cevap vermeye engel' diyor. Senin dilin ancak çiftçiye 'ananı da al git', şehide 'kelle', terörist başına 'sayın' diyen dildir. 'Seçilecek cumhurbaşkanının vitrindeki saksı, vazo olmayacağını' belirtti Erdoğan. Önceki cumhurbaşkanlarını tezyif eden, onları saksı yerine koyan, siyasi edep ve ahlaka yakışmayan, ancak sahibine yakışan sözler sarfetmiştir. Erdoğan, sen kimin mankeni, kimin sessiz uşağı olmayı sürdüreceksin? BOP'un mu, PKK'nın mı, küresel güçlerin mi? Yoksa haram paracı Rıza'nın mı, havuz medyasının mı, ihale havuzlarının mı? Senden olsa olsa o vitrinde millete karşı hadsiz efendi, küresel güçlere karşı da sessiz uşak olur. Erdoğan'a göre bugüne kadar cumhurbaşkanlığı yapmış kim varsa, 2007'de 'kardeşim' dediği Gül dahil, saksıdır.''

''DEVLET, MİLLETE AİTTİR''

Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın 'Cumhurbaşkanı seçilirsem tarafsız olmayacağım' sözlerini de eleştirerek; ''Cumhurbaşkanı olamayacaksın. Hasbel kader cumhurbaşkanı oldun. Tarafsız olacağına dair Cumhurbaşkanlığı yeminini nasıl edeceksin? Tek ayağının üstünde mi? Devleti 12 yıldır Başbakan Erdoğan yönetiyor Devlet, millete aitt. Bu devlet parti devleti değil. Devlet adına çalışıyor görünüp suç işleyenleri zırha büründüren Erdoğan, 'ben milletin yanında olacağım' diyor. Milletin hukukunu gasp edenleri koruyup kollayan sen değil misin? Her fırsatta 'benim polisim, benim bakanım, benim memurum' diyen sen değil misin?" diye konuştu.

''ÜLKÜCÜLER RÜŞVETÇİLERE OY VERMEZ''

Erdoğan'ın MHP'lilerin oyuna talip olduğunu ifade eden Vural, "Ülkücüler, milliyetçiler, vatanseverler rüşvetçilere oy vermez, hırsızlara hamilik yapanlara oy vermez, Bakara suresi ile makara diye dalga geçenleri balkona çıkarana oy vermez, PKK ile kirli masalar kuranlara oy vermez, BOP eşbaşkanlarına oy vermez, Ermeni açılımcılarına oy vermez" dedi.

(FOTOĞRAFLI)