VURAL: BU VEBALE ORTAK OLMAMAK LAZIM
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Bursa’nın İznik İlçesi’ndeki toplantının ardından Orhangazi’ye geldi. Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen mitingte konuşan Vural, hükümeti eleştirerek, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi.
Seçimlerde AK Parti hükümetinin uyarılması gerektiğini söyleyen Vural, şöyle devam etti:
"Uyarmazsak diyecekler ki 'Ayakkabı kutusu az geldi biz en iyisi Orhangazililer'e buzdolabı kutusunu gösterelim de daha fazlasını götürelim.' Biz inanan insanlarız elhamdülillah. Bir gün gelecek vademiz bitecek teslim edeceğiz. Elbette hukuk önünde hesap verilecek ama unutmayın ki ilahi adalet dünyada da ahrette de geçerli olacak. Cenab-ı Hak bize bu olayları gösteriyor değil mi? Diyor ki 'Görmediniz mi, duymadınız mı, ibret almadınız mı?' İşte ayakkabı kutuları iste ses kayıtları. Bütün bu iddialar bizim görüp duyduklarımız ve hep ibret almamız için. Eğer ibret almazsak bu vebale ortak oluruz. Sorar hiç ibret almadın mı der. Gözler ve kulaklar şahadet ediyor. Onun için istirham ediyorum, gözler ve kulakların şahadet ettiği bu olaylar karşısında, hukuk önünde hesap vermesi gerekenlerin hesap vermesini temin etmemiz lazım.
Hepimizin yazıcı melekleri vardır. Gördüklerini duyduklarını olan biteni hep yazarlar bunlar. Yazar yazar vade teslim edildiği zaman şu defterler önümüzde gelir. Peki ey sayın Başbakan bu kiramen katibin, bu yazıcı melekler bu görülen duyulanları yazdı, bunu görüp de görmeyenler, duyup da duymayanlar, 'Sen sen bunları yaptın, yapılırken gözünü kapattın kulaklarını kapattın' diyecek. Ne diyecek? 'Vallahi bu yazıcı melekleri montaj yaptı, kumpas yaptı, darbe yaptı mı?' diyeceğiz. Onun için bu vebale ortak olmamak lazım."
Vural, daha sonra partisinin seçim bürosunun açılışını yaptı.

HB(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)