'BAKANLARIN FEZLEKESİNİ BEKLERKEN, GENEL BAŞKANIMIZIN FEZLEKESİ GELDİ'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin Adıyaman İl Binası'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Hatalı sollama öldürür hatalı oylama süründürür' sloganına karşılık Vuran, 'Soyguna dur, bölünmeye dur' dedi.

17 Aralık 'rüşvet ve yolsuzluk' operasyonunun ardından suça adı karışan bakanların fezlekesini beklerken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında fezleke hazırlandığını belirten Vural, şunları söyledi:

"Bir terör örgütünün yapamadığını iradeyle yapılmasına Türkiye’nin bölünmesine egemenliğinin bölünmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin soyulmasına izin vermeyeceğiz. Hatalı oylama yok. Bu hataların bedelini sollamayla zaten hatalı oylamayla milletimiz işsizlik olarak ödedi. Biz bakanların fezlekesini beklerken genel başkanımızın fezlekesi geldi. Bu nasıl bir cumhuriyet savcılığıdır ki; sokak karanlıktır. Çatışmadan uzak durun diyen bir zihniyeti suç işlemeye teşviktir. Bu tehdittir. Bunlara pabuç bırakacak değiliz. O fezlekeleri de yeniden getirtecez. Biz hesap vermekten kaçınmayız. Ama yargıyla bizi tehdit edemezler. İşte bakanların fezlekesini bekletenler bizim fezlekemizi gönderiyorlar. Maalesef HSYK, Adıyaman bu HSYK için oy vermişti. Şimdi Adıyamanlılar bu oyun namusunu şerefini korumak için bu HSYK’yı değiştirenlere haddini bildirmesi gerekiyor."

'ALO FATİH HATLARI DEVLETİN İÇİNE YERLEŞTİRİLECEK'

MHP'li Oktay Vural, internet yasası ve Alo Fatih hattı konusunda ise, "İnternet yasasıyla, Alo Fatih hatları, devletin içine yerleştirilecek tablodur. Maalesef, Alo Fatih hattıyla yazılı ve görsel medyaya talimatla, MHP’nin sesini kısmak isteyenler, internet yasasıyla da hepimizin sosyal medya üzerinden bilgi edinmesini engellemek ve hepimizin verilerine ulaşmak suretiyle fişleme yapmak amacıyla internet yasasını çıkarttılar" diye görüş belirtti.