MHP’Lİ VURAL: AKP’DEN SOKAKTA DEĞİL SANDIKTA HESAP SORUN 
Türkiye’de derin güçlerin kaotik bir ortam meydana getirmeye çalıştığını belirten MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bütün vatandaşlarımızı AKP’den sokakta değil, sandıkta hesap sormaya davet ediyoruz" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural, Isparta'da partisinin seçim iletişim merkezinin açılış törenine katıldı. MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta Belediye Başkanı MHP’li Yusuf Ziya Günaydın, İl Başkanı İsa Yalçın ve çok sayıda partili tarafından 'Devletin başına devlet gelecek' sloganlarıyla karşılanan Vural, 30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. 30 Mart seçimlerinin Türkiye'nin kaderi için çok önemli olduğunu kaydeden Vural, "30 Mart seçimleri, ‘biz özerkliği inşa edeceğiz, özerkliği tescilleyeceğiz’ diyenlere karşılık, Isparta'dan ‘biz Cumhuriyeti bir ve bütün kıldık, Cumhuriyette kaçak inşaata izin vermeyiz’ dememizin günüdür" dedi.
İşadamı Reza Zerrab için 'Rıza Zirzop’ benzetmesi yapan MHP’li Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Onun için 30 Mart, MHP'nin güçlenmesi demek, özerklik sevdalılarının heveslerinin kursağında kalması demek. Aynı zamanda 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonucunda bunun hesabını sormaktan kaçanların sandıkta hesap verme günü olmalıdır. Ayakkabı kutularındaki milyon dolarları görmeyenlerin, açıkçası haram paracı ‘Rıza Zirrobun’, Zirzobun açıkçası bakanları, 4 bakanı rüşvete bağladığı iradenin, bu haram paracılardan hesap sorma günü olmalıdır. O bakımdan 30 Mart seçimleri bu milletin hakkına hukukuna el uzatan, haramzadelerle, bu milletin milli devletine, milli kimliğine el uzatan bölücülerin sandıkta cezalandırılma günüdür."
CEBERRUT YÖNETİM
Türk demokrasisinin, hukuk devleti ilkesini ortadan kaldırmak isteyen, ceberrut bir yönetim anlayışıyla devleti yönetmek isteyen zihniyetten kurtulması gerektiğini kaydeden Oktay Vural, "Bugün hepimizin özgürlüğü tehlike altındadır. Bugün işadamlarının teşebbüs hürriyeti AKP’nin tehdidi altındadır. Savcılarımızın ve hakimlerimizin görevleri AKP’nin tehdidi altındadır. Bugün medya AKP’nin tehdidi ve baskısı altındadır. Türkiye'de eğer demokrasi güçlenecekse, eğer hukuk devleti güçlenecekse bu ceberrut yönetim anlayışından Türk demokrasisinin kurtulması gerekir" dedi.
Bugün artık Ak Parti'nin pisliklerinin gözler önünde olduğunu kaydeden Vural, 12 yıl boyunca Ak Parti'nin çalıp çırpıp böldüğünü iddia etti. Vural, "Dolayısıyla MHP olarak 30 Mart'ta milletin iradesini alıp da haram para aklamacı Rıza’nın aklanması için kullananlardan hesap verme günü olması gerekir" diye konuştu.
SOKAKTA DEĞİL SANDIKTA HESAP SORUN
Konuşmasının bir bölümünde kısa süreli elektrik kesintisi üzerine "Önemli değil. Sesimizi nasıl olsa kimse kesemez" diyen Oktay Vural, sözlerini şöyle tamamladı: "Hattı müdafaa yoktur sattı müdafaa vardır. O satıhta demokraside vatan cephesindeki her sandıktır. Her sandık bizim için bir mücadele alanıdır. Berkin Elvan hakkın rahmetine kavuştu. Ama AKP’nin yönetim anlayışı, derin odaklar bazı hususları vesile kılmak suretiyle kaotik bir ortam meydana getirmeye çalışıyor. Bütün vatandaşlarımızı AKP’den sokakta değil sandıkta hesap sormaya davet ediyoruz. Bu kaostan beslenen, çatışmadan beslenen AKP’nin bu zihniyetine, bu yönetim anlayışına prim vermemek gerekiyor. Onun için bütün vatandaşlarımızı bu kurulan tuzaklara düşmemeleri konusunda uyarıyoruz. AKP’den milletin hesap soracağı bir noktada, toplumsal bir karmaşa isteyenlerin bu tuzaklarına vatandaşlarımızın düşerek bedel ödememesini temenni ediyoruz."

Mehmet ERÇAKIR/ ISPARTA, ()

ME (YK/RT) (FOTOĞRAFLI)