Suat DENİZ/IĞDIR, () - IĞDIR'a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Attila Kaya ile Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ve Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Ermenistan sınırına giderek çatışmada şehit düşen Azerbaycan askerleri için başsağlığı dileğinde bulundu.
Hava limanında partililer tarafından karşılanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Attila Kaya ile Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ve Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Iğdır- Aralık karayolu yakınanda bulunan Ermenistan sınırında olan ve kapalı tutulan Alican Sınır Kapısı önüne geldi. Alican'da konuşan Milletvekili Sinan Oğan, bir süre önce Ermeniler tarafından şehit edilen Azerbaycan askerleri için başsağlığı dileğinde bulundu. Ermenistan'ın Azerbaycan'dan aldığı toprakları geri vermesi gerektiğini söyleyen Sinan Oğan, işgal edilen toprakların verilmemesi halinde Alican sınır kapısının açılmasına asla izin vermeyeceklerini anlattı.
Alican'dan Iğdır kent merkezine dönen MHP heyeti, CHP Iğdır İl Başkanı İlhan Zor'un da katıldığı bir salon toplantısında ortak aday Ekmeddin İhsanoğlu'na destek istedi. Sadece Iğdır'ın değil Türk dünyasının milletvekili olduğunu ve onların sesini dünyaya duyurmaya çalıştığını ifade eden Sinan Oğan, şunları söyledi:
"Ekmelettin İhsanoğlu pazar günü sandıktan çıktığı taktirde Türkiye'de diktatörlerin, bölücülerin, hırsızların, Barzani ve bebek katili olanların devri kapanacaktır. TBMM'de 60 kişi niye bizim üzerimize geldi? 'MHP Milletvekilini yalnız yakaladık hıncımızı alalım' diye. Çünkü biz 'Türk' diyoruz 'Türkmen' diyoruz, biz 'Azerbaycan ve Doğu Türkistan' diyoruz. Mezhebinden dolayı kafasını kesen IŞİD zulmüne karşı dik durduğumuz için AKP'nin hışmına uğradık. Ama yıkılmadık çünkü arkamızda Türkiye var. Orada bize 60 kişinin attığı yumruklar, sizin iradenize atılmıştır. Sizin sandığa atacağınız her bir oy AKP'nin suratına çarpan bir yumruk olacaktır. İki elimiz kanda olsa da pazar günü sandığa gidip İhsanoğlu'na oyumuzu vermeliyiz."
MHP Genel Başkan Yardımcısı Attila Kaya da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tarihi bir fırsat olduğunu bildirdi. Başbakan Erdoğan'ın insanları aşağılayan ötekileştiren toplumsal gerginliği artıran söyleminden artık gına geldiğini ileri süren Attila Kaya şöyle dedi:
"17 ve 25 Aralık'ta ortaya dökülen hadiseler var. Bunların hesabını vermeden bunlardan aklanmadan nasıl bu millete cumhurbaşkanı olacaksın? Devletin hazinesini, kaynaklarını talan eden yolsuzluklar yoluyla yakınlarına, çocuklarına bakanlarına etrafındaki herkesi yolsuzluk batağına saplamış birisinden cumhurbaşkanı olur mu? Bu operasyonları yapan savcılara polislere karşı operasyon yapan birisinden cumhurbaşkanı olur mu? Deniz feneri davasında Almanya'daki savcı 'Asrın en büyük yolsuzluğu' dedi davanın bırakın sanıklarını önce savcılarını yargıladılar."

FOTOĞRAFLI