MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili, "Bunları hangi uluslararası güçler getirdiyse, o uluslararası güçler bunların kalemini kırmış pozisyonda" dedi.
MHP Adana İl Örgütü, Büyük Sürmeli Oteli'nde Adana ve ilçelerindeki yerel seçim adaylarını tanıttı. İl Başkanı Mustafa İzgioğlu'nun ardından söz alan Milletvekili Muharrem Varlı, Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet iddialarına değindi. Varlı, "Bunlar gelmeden, yıpranmamış, herkesin kendi evladı gibi baktığı ve saygıyla karşıladığı kurumları bir anda rezil rüsva ettiler. Asker çeteci oldu, yargı çeteci oldu, polis de çeteci oldu. Bunların karşısındaki siyasetçi çeteci oldu ama Sayın Başbakan sanki sütten çıkmış ak kaşık gibi, 'Bize komplo kurdular' diyor" diye konuştu.
Varlı, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bir gün gelecek siz de gideceksiniz. Birileri sizi nasıl komployla getirdiyse, dün 57'nci hükümetin yıkılmasında, 'Irak meselesi, Büyük Ortadoğu meselesi var' dediğimizde bize 'Hadi oradan canım' diyorlardı, şimdi kendilerinin başına aynı şey geldiğinde, kendilerine yapılan bu tezgahı görünce, başladılar hoplamaya zıplamaya. Esas kırılma noktası 2010'da yapılan 12 Eylül Referandumu oldu. Orada biz kendi arkadaşlarımızdan bir kısmını bile '12 Eylül ile hesaplaşacağız oyununa' ikna edemedik. Referandumun bunlara getirmiş olduğu zaferle yargıyı Ak Partileştirdiler. Çok özür dilerim ama aynı mart kedisi gibi bunlar. İnsanda birazcık ar olur, utanma olur."
"Bunlar hain, hırsızlık yapıyor dediğimiz de insanları çok fazla inandıramıyorduk. Çünkü din eksenli siyaset yaptıkları için 'Bunlar Müslüman, hırsızlık yapar mı?' diyorlardı. İşte ortaya çıktı" ifadelerini kullanan Varlı, şunları söyledi:
"Dün MHP'nin genel merkezi takip edilirken, siyah camlı arabalarla takip edilirken, bir sürü tuzak kurulup kasetler yayınlanırken, Sayın Başbakan mikrofonu eline almış, 'Ne özeli, genel genel' diyordu durmadan. O zaman aynı polis, aynı savcılar değil miydi? O zaman bu işleri yapanların kim olduğunu sen bilmiyor muydun? O zaman söylemedik mi bu işin uzantısı Amerika'ya kadar dayanıyor diye? Artık bunların mazlum ve mağdur rolü oynama şansı kalmamıştır. Hainlikleri, hırsızlıkları ispat edilmiştir."
'PARTİ DEVLETİNE GİDİYORUZ'
Toplantıda konuşan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde olmayacak olaylara 5 günde şahit olduk. Artık ülke tek adamlıkla ve parti devleti anlayışıyla idare edilmeye çalışılan bir dönemden geçiyor. Sayın Başbakan'a söylemek lazım. Polisin yediği lahmacunla uğraşana kadar Bakanlar Kurulu'ndaki bakanların aldığı rüşveti anlat. Şimdi de basının emniyete girmesini yasaklamış. Tamamen bir parti devletine gidiyoruz" dedi.