MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "Twitter'da Alper Terzioğlu adıyla aileme, Atatürk'e küfreden kişi İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'miş" iddiasının ardından yaşanan gelişmelerle ilgili  açıklama yaptı. Türkkan, kendisini telefonla arayan İçişleri Bakanı Muammer Güler'in  "Benim oğlum böyle birşey yaptıysa ben kafama sıkarım" dediğini anımsatarak, "Koskoca İçişleri Bakanının sözüne inanmak gibi bir mecburiyetim var. Bakan Güler'in Alper Terzioğlu adlı kişiyi kamuoyu önüne çıkartıp deşifre etmesi gerekiyor" dedi.  
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Cuma günü attığı Twitlerde, Alper Terzioğlu adıyla Twit atan kişinin Barış Güler olduğunu öne sürerek, "Çok sağlam, çok güvendiğim bir kaynağım var. Zamanı gelince ayrıntıları da açıklarım" demişti. Bunun üzerine kendisini İçişleri Bakanı Muammer Güler'in telefonla aradığını kaydeden Türkkan şunları söyledi:
"Ben Twiterden bilgi kaynağımın verdiği bu bilgiyi paylaştım. Aradan geçen bir gün sonra gece yarısı sayın bakan beni aradı. Herhangi bir selam sabah faslına girmeden, 'Bu Alper Terzioğlu Barış Güler diye yazmış kardeşim. Benim oğlum Metris cezaevinde, bu adam hala yazıyor. Sen nasıl böyle bir şey söyleyebilirsin' diye konuştu. Ben de 'söylerim, çünkü gözaltında veya cezaevinde olması o adamın yazıyor olmasına engel değil. Ona da izah ettim. Biz canlı yayındayken zaman zaman twetler yazılıyor. İzleyiciler bize soruyor. 'Siz canlı yayındaysınız nasıl twitt yazıyorsunuz?' diye. Onu biz yazmıyoruz danışmanlarımız yazıyor arada. İçişleri Bakanının oğlunun bu hesabı kapat diye verdiği şahıs, bu işlerin daha da sıkıntı olabileceğini düşünerek kapatmak yerine benim söylediğimden sonra yazmaya devam etti."
'DÜŞENE VURULMAZ KARDEŞİM'
Bu durumun bir baba için çok acı olduğunu Bakan Güler'e söylediğini ifade eden Türkkan şöyle konuştu:
"Sayın bakan bana çok şok olacağım bir cevap verdi. 'Zaten düşene vurulmaz kardeşim' dedi. Ben düşene vurmadım. Meclis konuşmamda da hiçbir babanın böyle bir gerçekle karşı karşıya kalmamasını diledim. Bunun bir baba için çok acı olduğunu söyledim. Sayın bakan, 'Benim oğlum eğer böyle bir şey yaptıysa ben kafama sıkarım' dedi." 
'ALPER TERZİOĞLU'NU BULUP TEŞHİR ETSİN'
İçişleri Bakanı'nın tabii ki doğru söyleyeceğini ve kendisinin de buna inandığını söyleyen Türkkan, "Benim, Türkiye Cumhuriyetinin koskoca İçişleri Bakanı'nın sözüne inanmak gibi bir mecburiyetim var. Ben de inandım. Dün akşam da tekrar ettim. Sayın İçişleri Bakanı'nın, bu adamın kendi oğlu olmadığını ispat etmek sadece iki saatini alır. Başbakana sosyal medyayada hakaret eden adama, iki saat içinde polis evine baskın yapıyorsa, böyle bir suçlama karşısında sayın bakanın bana bunu söylemek yerine, hemen Alper Terzioğlu'nu kamuoyu önüne çıkartıp deşifre etmesi lazım. Aksi halde sayın bakanla benim bilgi kaynağımın sözleri birbiriyle çelişir halde gitmeye devam edecek."