Muhammet KAÇAR/ÇAYELİ (Rize), () - MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek, "Şimdi 'Ustalık dönemi' dediği dönemde çıktı meydanlara, 'Benim bir gizli ortak vardı, beni kandırdı' diyor. Usta, sen de biraz şaşkınmışsın. Böyle ustalık olur mu? Ustalığında ortağın tarafından kandırıldıysan acemilikte, kalfalıkta senin başına neler geldi?" dedi.
Partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere Rize’nin Çayeli İlçesi’ne gelen Türkeş, ilçe meydanında partililere seslendi. Başbakan Erdoğan’ın görev yıllarına, 'çıraklık', 'kalfalık' ve 'ustalık' dönemi adlarını verdiğini belirten Türkeş, unları söyledi:
"Şimdi ustalık dönemi dediği dönemde çıktı meydanlara, 'Benim bir gizli ortak vardı, beni kandırdı' diyor. Usta, sen de biraz şaşkınmışsın. Böyle ustalık olur mu? Ustalığında ortağın tarafından kandırıldıysan acemilikte, kalfalıkta senin başına neler geldi? Belki de haberin bile yok. Böyle şey olur mu? Bu millet tek başına yönet diye seni iktidara getirdi. Hem de son dönemde yüzde 50 oyla getirdi. Sen niye kendine gizli ortak aldın? Gizli ortağa niye ihtiyaç duydun? 'Ne istediler de vermedim?' diyor. Bizim de sormamız lazım; ne istediler, ne verdin? Hepsinden önemlisi niye verdin, karşılığında ne istedin? Ne almak için gizli ortak aldın? "
"Ustalık döneminde kandırılan adamla artık yola devam edilmez" diyerek konuşmasını sürdüren Tuğrul Türkeş, Başbakan Erdoğan'ın 3 dönem kararını hatırlattı, "Ben ona bir dördüncü dönem öneriyorum. Çıraklık, kalfalık ve ustalığı var. Ustalıkta şaşkın usta oldu. Dördüncü dönemi geliyor, o da emeklilik" dedi.
30 Mart seçimlerinin yerel seçim olduğunu, kamuoyu yoklaması olmadığını söyleyen Türkeş, şöyle konuştu:
"Bu seçimler, 'Hırsızlığa devam et' güven oylaması da değildir. Bu milletin yüzde yüzü oy verse, o çocukların haramın içerisinde devam etmesine rıza gösterdi anlamı çıkmaz. Bunu çok iyi anlamanız ve görmeniz lazım. Meydan meydan geziyor, 'Buna millet karar verecek' diyor. Kurban olduğum, sen çok Amerikan filmi seyretmişsin herhalde. Orada var o jüri sistemleri. Türkiye’de hukuk var. Suç işleyen hakimin önüne çıkar. Savcı fezlekeyi hazırlar. Herhalde evde Emine hanım çayı verirken o Amerikan filmi seyrediyor. Orada bir jüri 'Suçsuzdur' der, adam öldüren katil yürür gider. Türkiye’de bu yok. Türkiye hukuk devletidir. Her kuruşun hesabı er yada geç sorulur. Ama bugün, ama bir yıl sonra MHP iktidara geldiğinde mutlaka sorulur. Bu kadar harama bulaşmış insanların bu millete hizmet etmesi mümkün değil."
Mitingin ardından söz alan MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Çayeli İlçesi’nden yıllar önce göç eden Fettahoğlu Ailesi'nin bireyi olduğunu söyleyerek, "Bir Rizeli Başbakan gidecek, Rizeli Devlet Bahçeli Başbakan olarak gelecek" dedi.

MK(TM/SS) (FOTOĞRAFLI)