MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Zuhal Topçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Seçimde artık düşeceğini iyice görmeye başlayınca, özellikle kırmızı çizgisi olarak ifade ettiği Türk Milliyetçiliği ve Türk kavramından çok rahatsız oluyor" dedi.
Zuhal Topçu, Çiftlikköy İlçesi’nde MHP seçim irtibat bürosunu ziyareti ardından ilçe esnafıyla sohbet etti. Daha sonra partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Zuhal Topçu, son günlerde Ak Parti ile MHP arasında gerilime neden olan, Arslanbek Sultanbekov’a ait 'Dombra' isimli şarkıyı seçim müziği yapan AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Topçu, şöyle dedi:
"Seçimde artık düşeceğini iyice görmeye başlayınca, özellikle kırmızı çizgisi olarak ifade ettiği Türk milliyetçiliği ve Türk kavramından çok rahatsız oluyor. 36 etnik parçaya bölüyor sürekli. Terörist başıyla da müzakereler yapıyor ama yine de gördü ki artık kendi partisi ve bu insanlar, Türk Milleti teveccühünü esirgemeye başladı. Oylarında büyük bir düşme gösterince kırmızı çizgi olarak ifade ettiği ve nefret söylemini kullanarak, özellikle Türk Milleti’nin temel değerlerine ve evlatlarına yönelik olarak nefret söylemini kullanıyor. Kötü sözleri kullanıyor ve bunu kullanmasına rağmen seçim müziği olarak da Dombra’yı kendisine seçim müziği olarak kabul ediyor."
"DOMBRA HIRSIZLIKLARINI ORTAYA ÇIKARDI"
'Dombra’nın' yazar ve bestecisi Arslanbek Sultanbekov’un, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamayı değerlendiren Topçu, bunun da durumunun ne kadar vahim olduğunu gösterdiğini kaydederek şöyle dedi:
"Dombra’nın yazar ve bestecisi Arslanbek Sultanbekov’un yaptığı açıklama aslında yüzlerine şamar gibi vuruldu ve kendi hırsızlıklarını da ortaya çıkardı. Bunun herhangi bir siyasi malzeme yapılmaması gerektiği, gerçekten bir halk ezgisi olduğunu Nogay kültürünün motiflerini de yansıttığını kendisi de belirtti. Temel olarak diyoruz ki artık AKP, geldiği gibi 11 yıllık miadını doldurdu. Gerçek yüzünü gösterdi. Bu millet gerçek yüzünü anladı ve bunun içindir ki 17 Aralık ile beraber AKP’nin 11 yıllık gerçek yüzü ortaya çıktı. Şimdi ben bunu nasıl kapatırım da geleceğe yönelik yüce divanda yargılanmamak için nasıl bir yol takip ederim, bunun acziyeti içerisindeler."